Trots varningarna under rådande inflationstryck fortsätter tillväxt- och teknikaktier att locka småsparare på aktiemarknaden i USA.

ANNONS

I spåren av den höga inflationen räknar många bedömare med förestående räntehöjningar.

Inflationsoron påverkar börsklimatet och särskilt varnar experter investerare för att vara positionerade mot tillväxt- och teknikaktier.

Men det tycks många amerikanska småsparare bara rycka på axlarna åt. Enligt The Wall Street Journal fortsätter de i hög grad att köpa och utöka sina portföljer med aktier i tillväxt- och teknikbolag.

Trojkan som attraherar småspararna 

De aktier som lockar småspararna mest, enligt WSJ, är AMD, Nvidia och Apple.

Trots stigande inflation attraherar tillväxtaktier som framgår mindre börsinvesterare, däribland många småsparare, i USA.

”Men stigande inflation kan vara besvärligt för tillväxtaktier. Det beror på att inflationen ger utsikter till högre räntor och högre obligationsräntor, vilket gör de utlovade framtida kassaflödena för tillväxtaktier mindre attraktiva. Handlare i sin tur blandar vanligtvis sina portföljer för att inkludera andra investeringar som kan dra nytta av stigande räntor”, skriver WSJ och konstaterar att konsumentprisindexet i USA steg till hela 6,2 procent i oktober, jämfört med samma månad i fjol, vilket uppges vara den snabbaste ökningstakten på tre decennier.

Många stora institutionella investerare viktar om sina portföljer på grund av inflationsoron, men det gör långtifrån alla småsparare.

Det ska sägas att många fondförvaltare, som kan betecknas som proffs i sammanhanget, fortfarande tror att inflationen är övergående. Enligt WSJ, som hänvisar till Bank of America Global Research, uppgav omkring 61 procent av de tillfrågade fondförvaltarna i undersökningen nu i november att de tror att inflationen är övergående.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Fara för börsen – allt fler höjningar av räntan väntas [Dagens PS]

Läs mer: Se upp – investeringen du ska undvika [Dagens PS]

Läs också: Fed-tjänstemän öppnar för räntehöjning [Dagens PS]