Handelsbanken har flera favoriter i hållbarhetsomställningen, särskilt sex aktier anses vara jackpot-vinnare. Kolla här!

ANNONS

Det är ABB, Hexagon, Inwido, Sweco, finska Caverion och Wärtsilä som Handelsbanken tror är aktier som kan bli jackpot-vinnare på börsen under de kommande åren, berättar Di.se.

”Vi ser att hållbarhetstrender kan vara en potentiell drivkraft både för dess försäljningstillväxt och för dess värdering på ett till fem års sikt, särskilt i ljuset av den fortsatt växande aptiten på hållbara investeringar som har fortsatt in i 2021”, säger Josefin Johansson, hållbarhetsanalytiker på Handelsbanken, till tidningen.

Hon tillägger att Handelsbanken tror på fler bolag men att nämnda aktier är favoriterna, och det banken gjort nu är att man ”plockar russinen ur kakan”, säger hon.

Så ser kurspotentialen ut, enligt Handelsbanken

”Vi lyfter fram förbättring av byggnaders energieffektivitet, investeringar i förnybar energi och elnät, samt elektrifiering av transporter och utbyggnad av laddningsinfrastruktur”, förklarar storbankens hållbarhetsanalytiker också i artikeln.

När det gäller Hexagon och ABB ser banken marginell uppsida på 1,3 respektive 4,2 procent de närmaste åren på börsen.

ANNONS
ANNONS

Desto mer uppsida finns det i Caverion och Inwido, runt 17 procent.

Och allra mest tror Handelsbanken att Sweco och Wärtsilä kan stiga, 48 respektive 37 procent, framgår det på Di.se som uppger att börsfavoriterna gallrats fram utifrån de börsbolag som bankens analytiker bevakar och där rekommendation antingen är köp eller behåll.

Tre fokusområden uppges även ha styrt valet av de sex aktierna som nu åtnjuter förtroendet, där hänsyn även tagits till EU-taxonomin.

Dagens PS berättade på torsdagen med hänvisning om fem aktier som fyra topprankade fondförvaltare rekommenderar aktiesparare att exponera sig mot.

Och även om Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index är upp med 28 procent hittills i år, så finns det alltså guldkorn kvar på marknaden, enligt stjärnförvaltarna.

ANNONS
ANNONS

Vilka aktier det är?

Svaret har du här.

Läs även: Di: Aktie har fått fnatt – ta hem vinsten [Dagens PS]