I en analys skriver Dagens Industri om ”en ny kalldusch för aktieägarna”.

ANNONS

Tidningens Richard Bråse konstaterar att det en gång så hissade börsbolaget Fingerprint Cards i dag är i behov av ”ungefär 260 miljarder kronor – eller en kursuppgång på 4.300 procent” för att infria FPC-profilen Johan Carlströms högt ställda förväntningar.

För fem år sedan år sedan twittrade Carlström, som är huvudägare i Fingerprint Cards, då var han vd, i dag är han styrelseordförande, att framtiden såg fantastiskt ljus ut.

Där och då hade FPC också, framgår det, vuxit med 900 procent och vänt till vinst i halvårsrapporten.

I dag är verkligheten en annan

Men i dag är bolagets siffror inte alls så skimrande vackra.

”Försäljning och bruttomarginalen har säckat ihop och bolaget tyngs trots omfattande sparprogram av förluster”, konstaterar Richard Bråse i Di och menar att bolaget missat möjligheten att fortsätta sin succéresa i biometrisektorn.

I december 2015 hade Fingerprint Cards ett börsvärde, enligt analysen, som toppade på över 40 miljarder kronor.

Nu har bolagets börsvärde sjunkit till mer blygsamma 6 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Det är med andra ord en rejäl uppförsbacke som FPC måste forcera för att infria styrelsebossen Johan Carlströms mål, förklarar Di:s skribent.

Läs hela artikeln.

Johan Carlström kommenterar i flera nya tweets Di:s analys, bland annat twittrar Carlström att Bråse ”glömmer att berätta att FPC:s börsvärde växte med 26 645% på mindre än 41 månader (Juli 12-Dec 15) vilket gissningsvis är världsrekord på någon börs (under en begränsad tidsperiod) någonsin”.