Ericsson föll tung tungt på börsen i går på nyheten om rekordbudet på molnbolaget Vonage, det var en ”ganska rättvis” kursreaktion”, enligt Nordea.

ANNONS

Banken uttrycker i ett morgonbrev på tisdagen tveksamhet till Ericssons förvärv av det amerikanska molnkommunikationsbolaget Vonage, en jätteaffär för motsvarande 55 miljarder kronor som Dagens PS berättade om på måndagen (se länk längst ner) med efterföljande kursfall.

Branschen som sådan är attraktiv, men Ericssons köp av Vonage är inte så strategiskt klokt, ”synergierna är inte tillräckliga för vår smak”, skriver Nordea enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Banken hade hellre sett att Ericsson gjort en affär inom trådlösa nätverk, framgår det i Direkt-artikeln som bland annat publiceras av Privata Affärer.

Kepler Cheuvreux om affären: ”Överraskande”

Den svenska telekomjätten Ericsson backade 5,6 procent på Stockholmsbörsen på måndagen på nyheten om budet på Vonage och i skrivande, klockan 14.30 tisdag, är aktien bara marginellt på plus.

Nordea förklarar att man fortfarande är positivt inställd till Ericssons aktie, men priset per aktie för amerikanska Vonage anser banken är för högt.

Enligt Direkt ser analytikerna på Kepler Cheuvreux å sin sida Ericsson-Vonage-affären som ”överraskande”, men det kan skapa värden på sikt om den förvaltas väl, heter det.

ANNONS
ANNONS

Här kan du följa Ericssons kursutveckling på börsen.

Läs även: Ericsson gör jätteaffär på 55 miljarder [Dagens PS]