Nu undersöker även Nasdaq EQT-topparnas aktieförsäljning. Enligt Di har Nasdaq skickat ett brev som pressar EQT med frågor om hanteringen av insiderinformationen kring aktieförsäljningen.

ANNONS

Som Dagens PS tidigare berättat så har FI redan öppnat en utredning kring EQT:s hantering av att många toppar sålde EQT-aktier för över 23 miljarder kronor.

Nu visar även handlingar i den utredningen att Nasdaq, som driver Stockholmsbörsen, granskar riskkapitalbolaget, skriver Di.

Pressar EQT

Ett brev visar att Nasdaq den 28 september ställde ett antal frågor till EQT gällande hanteringen av insiderinformation i samband med den stora aktieförsäljningen.

Eftersom innehållet är sekretessbelagt så är största delen av innehållet maskerat men det framgår att Nasdaq vill ha svar på samma frågor som FI, gällande de lock up-avtal som i hemlighet hävdes i förtid.

Utreder överträdelse

Nu utreds om EQT:s nya förutsättningar utgör en överträdelse av marknadsmissbruksförordningen som säger att insiderinformation måste kommuniceras på ett tidigt stadie.

ANNONS
ANNONS

Varken Nasdaq eller EQT har kommenterat de nya uppgifterna.

Läs även: Skandia kritiserar EQT-topparna – ”trovärdighetsproblem” [Dagens PS]