Dagens PS

Facebook värderas till över 1 biljon dollar

Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 29 juni 2021Publicerad: 29 juni 2021

Efter den fördelaktiga domen föll så ökade börsvärdet på Facebook till rekordhöga en biljon, ett tusen miljarder, dollar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Facebooks börsvärde uppnådde ny rekordnivå efter att en federal domstol beslöt att döma till företagets fördel, rapporterar CNBC.

Facebook anklagas av den amerikanska federala handelskommissionen, FTC, att utöva en monopolställning mot sina konkurrenter.

De anser att Facebook tillsammans med sina sociala tjänster Instagram och Whatsapp är ett systematisk hot mot konkurrensen i branschen.

De ville tvinga Facebook att sälja

FTC, tillsammans med åklagare från 48 delstater, gick till domstol för att tvinga Facebook att sälja av Instagram och Whatsapp.

Men fallet ogillades av domaren och beslutet, som kom i går, säger att FTC inte har bevisat att Facebook har ett monopol inom sociala närverk.

Börsen reagerade direkt

Börsen reagerade omgående på nyheten och aktien ökade med över 4 procent på måndagen. Detta innebar att börsvärdet på Facebook översteg 1 biljon dollar. Det är den högsta värdering i bolagets historia.

ANNONS

Facebook är nu ett av endast fem bolag som är värderade till över 1 biljon dollar. De övriga fyra är Alphabet (Googles moderbolag), Amazon, Microsoft och Apple. Apples börsvärde är cirka 2,2 biljoner dollar.

 

Relaterade artiklar:

Så köper du rätt aktier i sommar Dagens PS

Warren Buffett spås köpa godisbolaget The Hershey Company Dagens PS

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS