Ned Davies Research ger tips på hur man ska tänka kring sommarens aktieköp och vilken metod som är bäst följa. Dessutom listar de sex aktier att hålla extra koll på.   

ANNONS

Investerare sugna på att köpa nya aktier i sommar borde ta en extra titt på företagens förväntade resultat, enligt Ned Davies Research. 

Rapportsäsongen börjar i mitten på juli för de flesta stora banker. Förväntningarna inför kvartalet är höga och den estimerade tillväxten jämfört med kvartalet i fjol har inte varit så hög sedan 2002, enligt John Butters från FactSet.

NDR menar att de optimistiska siffrorna kan hjälpa investerare som är på jakt efter nya aktieköp i sommar. De tipsar dessutom köpare att investera i aktier där förväntningar på den kommande rapporten har höjts av analytiker. 

“Strategin har varit en av de bästa om man tänker långsiktigt. När marknadsutsikterna förbättras belönar investerarna företagen med förbättrade förväntningar på vinsttillväxten”, säger Brian Sanborn från NDR. Strategin har varit särskilt framgångsrik efter all-time-highs på marknaden.

Genom att följa strategin om förväntade vinster tipsar NDR om sex aktier som kommer vara heta i sommar.

ANNONS
ANNONS

1. Deere & Co

2. Lowe’s Companies Inc

3. UnitedHealth Group Inc

4. Accenture PLC

5. Facebook

ANNONS
ANNONS

6. Target 

Läs hela artikeln på CNBC

Läs mer: Det händer på börsen idag 29 juni