Sex globala aktier får köptips i Barclays uppdaterade, globala favoritportfölj för innevarande kvartal, Q4, varav en aktie uppges ha potential att stiga 46 procent.

ANNONS

Proffsen på bankjätten Barclays har enligt CNBC gjort en uppdatering av sina globala aktiefavoriter för det fjärde och sista kvartalet 2021 och sex av dessa aktier väntas överträffa marknaden och får därför köptips.

I snitt för de sex aktierna räknar Barclays analytiker att uppsidan är 39 procent sett till  en horisont på tolv månader, framgår det.

Mest räknar experterna med att det schweiziska läkemedelsföretaget Idorsia ska stiga, där ser man potential till en uppsida på 46 procent vilket innebär en ”köpmöjlighet”, heter det.

De övriga bolagen som hissas är klock- och smyckesföretaget Swatch Group, franska elbolaget EDF, kanadensiska International Petroleum, tyska bilbjässen Daimler och franska oljejätten Total Energies.

I EDF, den aktie som Barclays tror näst mest på, uppges uppsidan vara 44 procent.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på CNBC.

På torsdagen berättade Dagens PS att investmentbanken Goldman Sachs lyfter fram gröna aktier.

”När investmentbanken Goldman Sachs analyserar framtidens aktiemarknad är det grön energi som leder. Men inte bara de direkta satsningarna på gröna energislag förtjänar uppmärksamhet, utan även bolag som relaterar till den marknaden”, berättade vi.

Här är de sex gröna aktierna som analytikerna på Goldman Sachs bedömer är köpvärda just nu.

Läs även: JP Morgan: Tre aktier du vill äga efter energikrisen [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs mer: JP Morgan: Här är aktier rekordbilliga [Dagens PS]

Läs också: Nya siffror – aktierna svenska miljardärer köper [Dagens PS]