När investmentbanken Goldman Sachs analyserar framtidens aktiemarknad är det grön energi som leder. Men inte bara de direkta satsningarna på gröna energislag förtjänar uppmärksamhet, utan även bolag som relaterar till den marknaden. Här är sex av Goldmans bästa tips på gröna aktier.

ANNONS

Advanced Micro Devices är ett halvledarföretag som sticker ut i prestanda, enligt Goldman Sachs. Produkterna är mer energieffektiva och fungerar bättre än andra, menar analytikerna. Man tror att hårdvaran kommer att förbättra energieffektiviteten många mjukvaror framöver.

CMS Energy är ett energibolag som är ”bäst i klassen” när det kommer till reglerad tillväxt. Banken väntar sig att bolaget växer snabbare än sina likar. Man menar att bolaget snabbt har gått in i övergången till ren energi. Det innebär en uppsida på deras gröna aktier fram till 2025, tror analytikerna.

Infrastrukturbolaget Eaton är ett annat val som Goldman Sachs gör. Elektrifiering, övergång till gröna energislag och digitalisering står högt på agendan för bolaget. Dessutom kommer det att gynnas av olika typer av klimatstimulanser från regeringen. Banken tror på en vinst på över 500 miljoner dollar till 2025.

Luftkonditioneringsföretaget Daikin Industries har också en ljus framtid enligt analytikerna. Den väletablerade aktien har en historia av god utdelning. Företaget är ledande när det kommer till energieffektiva system. Nu tror man på en riktkurs på 34 000 japanska yen, från 27 300 i oktober 2020.

Denso är underleverantör till Toyota, och Goldman Sachs favoriter bland bildelsbolagen, eftersom man tror på den som en ”signifikant spelare när det gäller att uppnå hållbarhetsmål”.  Företaget förser elektriska bilar och hybridfordon med delar.

ANNONS
ANNONS

Det tyska teknikföretaget Siemens hissas. Nära hälften av dess försäljning kommer från produkter som har med energi, smart infrastruktur oc mobilitet att göra. Goldman Sachs menar att Siemens är undervärderat i relation till sina likar. Analytikerna menar att företagets kassaflöde och dess p/e-tal bådar mycket gott för framtiden. Redan 2022 räknar man med en aktieutdelning på 3,5 procent.