Blodrött på börsen – för många är det en signal om kommande faror, men Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking ser istället ett köpläge. ”Att gå emot den fallande trenden tror jag kommer att vara rätt”, säger han till Dagens industri.

ANNONS

Börsen faller rejält under måndagen, och 2022 har hittills varit ett tufft år på Stockholmsbörsen med en nedgång på nära 12 procent för året. Analyser om det farliga läget på börsen dominerar nyhetsrapporteringen, och det hittar du också hos Dagens PS, bland annat här och här.

Men det är inte alla som är lika negativa. I en intervju med Dagens industri säger Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking att han är förvånad över de stora börsrörelserna på måndagen. Men där andra ser faror ser han ett köpläge.

”Jag tror fortfarande att det kommer vara rätt att köpa rekylen, men jag tror att tajmingen kommer att vara svår. Att gå emot den fallande trenden tror jag kommer att vara rätt även i det här fallet.”

”Att det blir en så väldigt stor nedgång tror jag delvis har sin förklaring i att det börjar komma in en rädsla hos investerare att vi kanske har nått toppen för den här gången, och att det inte bara är en oro för räntan som spökar”, säger Karl Hedberg till Dagens industri.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Nu är det rush till guld igen – inflödet till fond rekordhögt [Dagens PS]