Han nosade upp världens rikaste persons, Elon Musks, privatjet – och nu är han de ryska oligarkernas skräck.

ANNONS

På samma sätt som 19-åringen flåsade Teslas vd Elon Musk i nacken – och lyckades spåra hans privatjet –  vilket blev en viral succé på Twitter – är Jack Sweeney nu på jakt efter de ryska oligarkernas lyxiga privatjet, berättar Bloomberg.

Efter Rysslands blodiga anfall på Ukraina dras snaran åt för de ryska oligarker som står Putin närmast.

Enligt Sweeney har många efterfrågat att han tar upp jakten på de stenrika ryssarnas ”leksaker” i form av privatjet.

Hans Twitterkonto är omättligt populärt där de ryska oligarkernas privata flygplan spåras med hjälp av teknikens under och en radar på en blogg som finkammar och kartlägger oligarkernas aktiviteter med sina privatjet.

Jack Sweeney: ”Flygplanen är helt galna”

”Flygplanen som dessa oligarker har är helt galna”, säger tonåringen till Bloomberg och konstaterar att de rikaste ryssarna flyger i plan som storleksmässigt kan mäta sig med Airbus A319 och Boeing 737.

Dagens PS berättade på måndagen med hänvisning till Bloomberg att en specialstyrka (task force) fått i uppdrag att bland annat beslagta den ryska finanselitens yachter, privatplan, bilar och bostäder.

Syftet är att de rikaste ryssarna inte ska kunna gömma tillgångar i väst samtidigt som EU:s och USA:s sanktioner har som ändamål att pressa Ryssland att omedelbart avsluta kriget i Ukraina.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Här är oligarkerna som är måltavlor – Putins inre cirkel [Dagens PS]

Läs mer: Ukrainare försökte sänka sin ryske chefs yacht på Mallorca [Dagens PS]