En villa med sjötomt mitt i centrala Stockholm låter nästan för bra för att vara sant. Men nu kan den bli din.

ANNONS

Du som längtat efter en egen villa på Djurgården i centrala Stockholm behöver nu bara öppna plånboken. Frågan är bara hur mycket hur mycket, det framgår nämligen inte av mäklarens annons hur mycket villan kostar. Men så mycket vet vi alla fall, det här är ett unikt objekt och det är inte varje dag vi ser ett sådant till salu.

sjötomt
Det framgår inte hur mycket villan på Djurgården kostar. Foto: Residence Christie’s

Den 6000 kvadratmeter stora sjötomten har utsikt över Lilla Värtan och Fjäderholmarna. Den stora gräsmattan sluttar ned i vattnet och huset ligger alldeles vid strandkanten. Huset har till och med ett passande namn, Villa Östkusten, och byggdes i början av förra seklet.

sjötomt
Den stora barnvänliga gräsmattan sluttar ned i vattnet. Foto: Residence Christie’s

Möjlighet att skapa ett eget drömboende

Villa Öskusten är 250 kvadrameter stor i två plan samt källare. I dagsläget finns sju rum och kök men enligt mäklaren är villan i behov av renovering. Sannolikt finns då möjlighet att skapa drömboende helt efter eget tycke och smak. Övervåningen består av tre sovrum samt allrum. Entréplanet har kök mot sjösidan och två stora sällskapsrum.

villa
Sällskapsrum med utsikt över vattnet. Foto: Residence Christie’s

Källaren är byggd i sutterräng där en del är oinredd. Den oinredda delen är på 150 kvadratmeter och kan således göras om till vad som passar köparen. Kanske ett spa, gym eller en lägenhet. Å andra sidan finns det redan ett gästhus på tomten så en bättre idé är möjligen ett garage. Hur som helst, det finns många möjliga alternativ.

ANNONS
ANNONS
Sjötomt Stockholm
Bryggan är ordentlig och det finns plats för segelbåt. Foto: Residence Christie’s
östkusten
Vackra Villa Östkusten är i behov av viss renovering. Foto: Residence Christie’s

Läs mer: Enorm lyxvilla till salu – för 150 miljoner [Dagens PS]