Förra året rev ägaren den fastighet som tidigare hade stått på tomten i Täby. Fram växte istället en enorm lyxvilla i modernistisk arkitektur. Den är din – om du har 150 miljoner på fickan. Men budgivningen kan sluta ännu högre, tror mäklaren. 

ANNONS

Det är inte bara sju sovrum som ryms på de 530 kvadratmetrarna, utan också gym, spaavdelning, ombonade sällskapsytor, vinkällare, hemmabio och garage med plats för fem bilar. Sammantaget är rummen 18 stycken.

Rakt nedanför huset ligger både båt och helikopterplatta, och köparen får också med sig en samling på 1000 vinflaskor. Bland mycket annat.

”Jag har jobbat med det här i 20 år och har aldrig sett något liknande”, säger stjärnmäklaren Michael Preber hos Skeppsholmen Sotheby’s till Expressen.

I priset ingår en vinsamling på 1000 flaskor.
I priset ingår en vinsamling på 1000 flaskor. (Bild: Skeppsholmen Sothebys)

Han menar att denna lyxvilla är närmast unikt i sitt slag för att ligga i Sverige. Annars är främst på den europeiska eller amerikanska marknaden som den här sortens lyxbostäder existerar.

”Utmärkande för villan är det vassa formspråket med omfattande glaspartier som gör att naturen verkligen flyttar in på riktigt. Byggmaterialen hämtas in från alla världens hörn för en exklusiv inramning med välpolerad känsla”, skriver tidningen Residence, som också uppehåller sig vid det specialdesignade köket.

”Gjort av valnöt med höga skåp, tidlösa lådfronter av marmor, bänkskivor av granit och både vitvaror och vinkylar från Gaggenau”, skriver magasinet.

Från fönstret i ett av de sju sovrummen kan man överblicka båtbryggan.
Från fönstret i ett av de sju sovrummen kan man överblicka båtbryggan. (Bild: Skeppsholmen Sothebys)

Till Göteborgs-Posten säger Preber att han har en tydlig bild av vilka intressenterna kan tänkas bli.

ANNONS
ANNONS

”Det kommer vara unga techmiljarderär, finanseliten samt de som har sålt sina bolag med bra priser”, säger Michael Preber.

Sjötomten i Täby hade ännu inte haft några visningar än när GP pratade med Michael Preber.