På Tranholmen i Danderyd går det alldeles utmärkt att leva skärgårdsliv året om och samtidigt vara när stan. Tranholmen är bilfri och med SL:båten tar du dig till Ropsten på mindre än tio minuter.

ANNONS

Veckans drömboende hittar du på Tranholmen i Danderyd strax norr om Stockholm. Den vackra naturtomten har ett högt läge i sydväst med både pool och egen brygga. Här får du sol både morgon och kväll med minimal insyn.

Tranholmen
Naturtomten har ett högt läge i sydväst (Foto: Sjönära Fastigheter)

Stockholms närmaste skärgård

Tranholmen ligger i Lilla Värtan och gränsar mot Lidingö, Djurgården och Stocksund. Ön är ungefär lika stor till ytan som Gamla Stan och tillhörde från början godset Djursholm. Boende på ön kallar Tranholmen ”Stockholms närmaste skärgårdsö” och idag bor det, på en majoritet av de nästan 200 fastigheterna, familjer året runt.

Tranholmen
Med SL-båten tar du dig till Ropsten på mindre än 10 minuter (Foto: Sjönära Fastigheter).

Redan från början bestämdes det att ön skulle vara bilfri. Vintertid finns en pontonbro över till Svanholmsparken i Stockstund, men för den som väljer att inte ha egen båt på sommaren finns SL-båten

Sjöutsikt från altan och balkong

På tomten finns en huvudbyggnad uppförd 1980 med totalt sex rum varav tre sovrum i souterräng. Sjöutsikten njuter du av både från balkong, en inglasad veranda och såklart den stora altanen. På entréplan finns två sovrum, dusch och toalett samt kök med utgång till balkongen. Utgång till balkongen finns också i det kombinerade mat- och sällskapsrummet

Ett Attefallshus finns också på tomten och har 2-3 rum i två våningar. Mellan husen ligger poolen som omgärdas av en stor altan.

sjöutskit
Huvudbyggnaden är 100 kvadratmeter stor. På tomten finns även ett Attefallshus (Foto: Sjönära Fastigheter).
sjöutsikt
Från köket leder dörrar ut till balkongen med härlig sjöutsikt (Foto: Sjönära Fastigheter).

Sol och bad i avskildhet

Tranholmen
Vid poolen kan du njuta av sol och bad i avskildhet (Foto: Sjönära Fastigheter).

Mellan de båda husen ligger poolen som är 3 x 6 meter och 1,5 meter djup. En stor och härlig altan omger poolen och det är lätt att njuta av sol och bad i avskildhet.

ANNONS
ANNONS

Brygga med flera båtplatser

brygga
Bryggan som tillhör fastigheten har plats för flera båtar (Foto: Sjönära Fastigheter).

Tomten sluttar ned mot promenadstigen som löper runt hela Tranholmen. Precis nedanför stigen ligger bryggan som tillhör fastigheten. Här finns plats för flera båtar och på morgonen är ett dopp från bryggan en perfekt start på dagen.

På fastlandet finns båtplatser både i Stocksund och i Ropsten. I Stocksund finns också en stor bilparkering för de boende för 200 kronor i månaden. En båtpool med roddbåtar går att köpa in sig och då ror man över sundet till Stocksund där det är som smalas.

För detta drömboende vill säljaren ha 11 750 000 kronor, ett kap för att vara i Danderyds kommun helt enkelt.

Läs mer om objektet här.

Läs även: Sätt våren på tapeten [Dagens PS]

 

 

ANNONS
ANNONS

 

 

 

 

 

 

 

ANNONS
ANNONS