Dagens PS

Sätt våren på tapeten - 5 färgglada tips

Tapeten
"Paradiset" av Josef Frank kan vara färgklicken du behöver hemma just nu. (Bild: Svenskt Tenn)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 11 apr. 2022Publicerad: 11 apr. 2022

Sugen på att göra om hemma? Här är fem sagolika tapeter för både stora och små förändringar som manifesterar vårkänslorna. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tapet “Lemon Tree” från William Morris piggar upp det mesta. (Bild: Engelska Tapetmagasinet)

1. Inga sura miner med William Morris

“Lemon Tree” från Morris & Co är en pigg och ljus tapet, som hämtat sin inspiration i tapeten “Fruit” som är ett av William Morris mest populära mönster. Bakom “Lemon Tree” och flera andra kända mönster står Morris dotter, May, som i likhet med sin pappa var en del av Arts & Crafts-rörelsen.

Med “Lemon Tree” på väggen får du en lika tidslös som livfull tapet som garanterat inte lämnar något annat än glada miner.

Tapet “Honeysuckle” är en tidlös design från 1883 signerad May Morris. (Bild: Engelska Tapetmagasinet)

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

2. Tidlösa bladverk från 1883

Honeysuckle” är en blommig tapet på en dovt blå grund med slingrande bladverk i två gröna nyanser som skapar lugn och harmoni i vilket rum som helst. Även denna tapet är signerad May Morris och stammar från 1883. Den har sedan dess färgsatts och moderniserats av inredningsarkitekten Ben Pentreath för att fortsatt kunna förgylla väggar världen över. Du hittar den och flera andra av Morris tapeter på Engelska Tapetmagasinet.

3. En bit av Franks paradis

En liten bit av paradiset får du som väljer att tapetsera med Josef Franks “Paradiset” från Svenskt Tenn. En lekfull och sirlig tapet som gör sig utmärkt både på en fondvägg eller i ett helt rum. I likhet med alla tapeter på Svenskt Tenn har “Paradiset” som traditionen bjuder limtryckts på non-woven på Ulricehamns Tapetfabrik.

4. En studie i blommor och blad

Ljuvliga gröna toner, blommor och blader får den som väljer “Söndagsmorgon” signerad Josef Frank. Tapeten som formgivits under 1940-talet är en av flera mönsterkompositioner som Frank tog fram efter att nogsamt ha studerat både flora och fauna, och finns i två färgställningar som passar alla morgnar.

Tapet “May Meadow” från Rebel Walls. (Bild: Rebel Walls)

5. En dröm i pastell från Rebel Walls

En blomstrande sommaräng i vardagsrummet eller en prunkande barnkammare i pastell? Med “May Meadow” från Rebel Walls kan allt hända. Så är tapeten också inspirerad av en sägen om en grupp kaniner som söker sina drömmars plats. Nu har turen kommit till dig och din favoritplats.

Läs även: Veckans drömboende: Exklusiv villa i Österskär med det där lilla extra

ANNONS
ANNONS
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS