Redan trött på påskmat ? Här har du recept på en lika snabblagad som lyxig löjromspizza, som även fungerar som ett lite matigare drinktilltugg.

ANNONS

Löjromspizza med smetana och löjrom

2-4 portioner

Ingredienser:

1-2 förpackningar färdig pizzadeg, gärna surdeg
1 förpackning Smetana
100 g Riven västerbottenost
2-3 Små vårlökar
1 Kruka med dill eller gräslök
100 g Löjrom
1/2 Citron
1 näve pinjenötter
Svartpeppar och flingsalt
Olivolja

Så här gör du:

1. Ställ ugnen på 225 grader.

2. Kavla eller rulla ut den färdiga pizzadegen till önskad form. Placera på en plåt med bakplåtspapper.

3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme. Låt svalna på en bit hushållspapper.

ANNONS
ANNONS

4. Skala och skiva vårlöken tunt. Plocka dill eller gräslök.

5. Bred ut hälften av smetanan på degen. Toppa med västerbottenosten.

6. Grädda pizzan på 225 grader i cirka 10-15 minuter till osten fått färg.

Tips!
Använd gärna en pizzasten om du har, för extra krispig botten.

7. Klicka ut resten av smetanan på pizzan tillsammans med löjrommen. Garnera med vårlök och rostade pinjenötter.

Tips!
Byt gärna ut löjrom mot tångrom som ett vegetariskt alternativ.

ANNONS
ANNONS

8. Pressa över citron och ringla över en skvätt olivolja. Toppa med flingsalt och svartpeppar.

9. Servera din löjromspizza med ett glas vin eller mousserande. Trevlig helg!

Recept: Jennie Nysted

Läs även: Våga välja orange vin [Dagens PS]