Årets mest välklädda dag närmar sig i rask fart och det finns mycket att tänka på när du väljer din stiliga smoking för storhelgen. Pandemin sätter vissa käppar i hjulet för de största och mest glamourösa nyårsfirandena men det är fortfarande fritt fram att svida upp och förgylla festen med en riktigt bra outfit.

ANNONS

Många har börjat känna av stressen inför klädvalet till den stora aftonen men misströsta inte. Med hjälp av lite lätta tips och en avslappnad inställning klarar man lätt att leverera klass och stil när det är dags att fira in det nya året. Ta del av en snabbtitt på reglerna som gäller och några bra tips på hur du kan gå tillväga för att lyckas med årets festkläder.

Klädkoder

Om årets nyårsfirande har klädkod kan det vara så att man kräver att alla bär smoking, men vad innebär det egentligen? En svart eller mörkblå smoking, en vit skjorta, svarta strumpor, svarta lackskor och en svart fluga. Om du inte redan har allt du behöver så kan det vara läge att hyra din smoking för att få till det till nyårsfesten.

Men kom ihåg att smokingkavajen passar utmärkt till många andra tillfällen om du bestämmer dig för att införskaffa en egen. Förutom framtidens nyårsfester så kan den definitivt vara rätt på många andra tillställningar.

Accessoarer och variation

Inom det givna ramverket finns möjlighet att göra massor av utsvävningar. En blomma i slaget? En större fluga? Bredare eller smalare slag? Genom att väva in en personlig touch skapar du en minnesvärd och karaktärsstark nyårsklädnad som får dig att sticka ut i mängden.

Jagger bär smoking med sneakers, Ralph Lauren bär smokingjacka med jeans och Marvin Gaye tar på sig den stickade mössan till sin smoking. Visst kan det vara stiligt att hålla sig nära eller inom ramarna men kom ihåg att ingen minns en fegis.

ANNONS
ANNONS

King Magazine har sammanställt ett förslag på en klassisk nyårsoutfit som du kan ta inspiration från. Kanske faller den dig i smaken?

Läs även: Stockholm har två av världens bästa barer [Dagens PS]