Hittills har det varit en varm och tropisk sommar i Sverige. Men nu varnar SMHI för mörka moln, regn och kyligare väder, rapporterar SvD.

ANNONS

Superhettan flyr Sverige under kommande veckan, estimerar SMHI. Både juni och juli har varit ovanligt varmt och soligt i nästan hela landet. Men nu ser det ut att vara slut på medelhavsvärmen. 

Kan bli 15 grader kallt

“Den närmaste tiden bjuder på väder närmare det normala för årstiden”, säger meteorologen Emelie Karlsson. “Vi får ostadigt väder med stora lokala variationer och temperaturer som sjunker från 30-strecket ner mot 20 grader, och kanske 15 grader när det regnar.”

Just nu blåser regn och moln in från söder och skrämmer bort högtrycket. På Västkusten och i södra Sverige har vädret redan börjat svänga. I Norrland lär man dock få njuta av sommarvärmen lite längre. 

Men än finns det hopp. Enligt Karlsson har vi ju hela augusti kvar och det kan fortfarande komma nya högtryck. Förmodligen lär det inte regna hela månaden.

Packa kläder för alla väder

Nu får semestrande svenskar alltså packa kläder för alla väder, och kanske njuta av sällskapsspel framför brasan snarare än sena midnattsdopp.

“Alla människor gillar inte värmen heller. En del välkomnar svalare väder och tycker att det är uppfriskande”, fortsätter Karlsson, som tillägger att det kan vara bra med lite regn i och med de senaste varningarna för brandrisk.  

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på SvD.

Läs mer: Turisttorka i Stockholm: ”Tvärstopp” – Dagens PS