Dagens PS

Semla med italiensk twist: Hetvägg med Disaronno

Disaronno
Unna dig en hetvägg med en italiensk twist. (Bild: : Diana Dontsova)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 01 mars 2022Publicerad: 01 mars 2022

Hur föredrar du din semla? Här är två recept på hetvägg i fint sällskap av den italienska amaretton Disaronno. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hetvägg med nötig amaretto

Semla och likör? Javisst. Med utgångspunkt i traditionell hetvägg har matkreatören Diana Dontsova tagit fram två varianter där den varma mjölken till semlan smaksatts med kryddig och nötig amaretto, här i två smaker.

Disaronno Originale är en mandellikör med anor från 1525. Tydlig mandelkaraktär såväl som örtiga och kryddiga toner gör den till en spännande likör än idag.

Som ett komplement till originallikören finns numera även Disaronno Velvet, en krämig gräddlikör med en len och mild smak av mandelmassa som med fördel kan blandas i hetväggen.

“Disaronno är en ultimat smaksättare till hetvägg då den mjuka mandelsmaken lyfter mandelmassan och de goda kryddiga smakerna ytterligare”, säger Marcus Pedersen, Senior Brand Manager på vin- och spritföretaget Anora.

Med ett brett utbud av internationella vin och spritvarumärken i sin portfölj hoppas Pederson att fler får upp ögonen för både likören och receptet.

Njut av fettisdagen med en twist säger vi!

Semla Disaronno Originale

ANNONS

Recept för fyra personer

ANNONS

Senaste nytt

Ingredienser:

2 dl mjölk
2 teskedar socker
2 matskedar Disaronno Orginale
Mortlade kardemummakärnor alternativt stött kardemumma
Valfri semla

Så här gör du:

1. Värm upp mjölk och socker i en liten kastrull.
2. Häll i Disaronno Originale och rör om.
3. Placera semlan i en skål.
4. Häll 0,5 dl varm mjölk runtom. Pudra mjölken med kardemumman. Servera!

Semla

Semla, varm mjölk och mandellikör. (Bild: Diana Dontsova)

Semla Disaronno Velvet

Recept för fyra personer

ANNONS

Ingredienser:

2 dl mjölk
1 teskedar snabbkaffe
2 teskedar socker
3 matskedar Disaronno Velvet
Valfri semla

Så här gör du:

1. Värm upp mjölk med kaffe och socker i en liten kastrull.
2. Tillsätt Disaronno Velvet och rör om tills sockret löses upp.
3. Placera semlan i en skål.
4. Häll 0,5 dl varm mjölk runtom. Servera!

Disaronno Originale och Velvet är en del av Systembolagets beställningssortiment.

Läs även: Årets semla 2022 – bäst i alla tester

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS