Nu släpper det norska varvet de första skisser på sitt nya flaggskepp, Marex 420 Gourmet Cruiser.

ANNONS

Det norska varvet Marex Yachts har släppt de första detaljerna om sin nya motoryacht 420 Gourmet Cruiser, som kommer att göra sin debut på båtmässan i Düsseldorf 2023, skriver tidningen Motorboat & Yachting.

Med en längd på 13,7 meter blir 420 Gourmet Cruiser den största modellen i sortimentet – och avsevärt större än det nuvarande flaggskeppet, Marex 375.

Den nya modellen är byggd för en familj eller ett sällskap som anser matlagning mycket viktig, vilket även namnet ”Gourmet Cruising ” syftar till,

I aktern har Marex 420 en stor badplattform och sittgrupp som skapar en känsla av  beachclub i nivå med vattenlinjen.

Två badrum och tvättmaskin ombord är ytterligare en detalj för att locka familjen till denna båt, som Marex menar kommer att bli företagets nya flaggskepp.

ANNONS
ANNONS

Den nya modellen har även det störst pentryt ombord av alla varvets modeller.

Marex
Den nya modellen har en ordentlig badplattform med sittgrupp (Foto: Marex).
Marex
420 är en hardtop-modell där taket kan dras tillbaka vid vackert väder (Foto: Marex).

Avslöjas i Cannes

Mycket mer än så här vet vi inte ännu om den nya modellen. Det är först under båtmässan i Cannes Marex visar upp sitt nya flaggskepp.

420 kommer i två olika utföranden. 420 Gourmet Cruiser har ett stort U-format pentry och 420 Scandinavia har en andra ”matsal” i en separat salong

Pentryt ombord 420 Gourmet Cruiser är en innovation i sig, och är snarare ett kök än ett pentry. Här finns både vanlig ugn och micro, diskmaskin och spishäll med induktion. Solpanelernahar också tillräcklig kapacitet att hålla kyl i frys i gång permanent utan laddström.

Marex är ett norskt familjeföretag som grundades 1975. För närvarande erbjuder man sex olika modeller och produktionen sker i Litauen, där man har fler än 350 anställda.

ANNONS
ANNONS

Läs mer här

Läs även: Här sjunker superyachten vid Italiens kust [Dagens PS]