Dramatiska bilder utspelade sig under helgen när den 130 fot långa superyachten My Saga sjönk vid Italiens kust. Här är videon över förloppet som fångades av den italienska kustbevakningen, Guardia Costiera, skriver Fow News.

ANNONS

Det var under lördagskvällen den 20 augusti som den italienska kustbevakningen mottog ett nödanrop från superyachten My Saga. Fartyget som var på väg från Gallipoli till Milazzo hade då börjat ta in vatten i aktern.

Guardia Costiera skickade ut två patrullfartyg och en bogserbåt för att undsätta besättningen om nio personer från den 130 fot långa superyachten.

Tanken var att fartyget därefter skulle bogseras tillbaka till hamnen i Crotone. Så blev dessvärre inte fallet.

Sjönk med fören upp i luften

När kustbevakningen anlände till olycksplatsen, cirka nio mil utanför Catanzaro Marinas kust, var fartyget redan på väg att sjunka. Efter att besättningen räddats av fartyget blev situationen snabbt kritiskt.

Videoupptagningen på räddningsoperationen visar hur fartyget delvis är nedsänkt i Medelhavet. Tuffa väder- och sjöförhållanden och den påtagliga lutningen av My Saga försvårade också arbetet, vilket tvingade kustbevakningen att ge upp om superyachten, som kort därpå sjönk med fören rakt upp i luften.

My Saga byggdes av Monaco Yachting and Technologies 2007 och är den första av sitt slag. Under 2022 förvärvades hon av en okänd ägare, som nu står utan superyacht.

ANNONS
ANNONS

Guardia Costiera har inlett en utredning som förhoppningsvis ska bringa ljus över händelsen, skriver Fox News.

Läs även: Här brinner superyachten på sin jungfrufärd [Dagens PS]

Läs även: Efter förödelsen på Korsika – fler stormar att vänta [Dagens PS]