Ryska huset i Davos har gått från kaviar- och vodkafester till att bli en konstutställning kallad ”ryska krigsbrottens hus”. 

ANNONS

När näringslivets höjdare tidigare minglat med världens politiker på World Economic Forum i Davos har Ryssland haft en framträdande roll. Det så kallade Ryska huset bara några minuter från WEF:s kongresscentrum varit en samlingsplats där ryska affärsmän och politiker brukade vara värd för möten och nätverksevenemang under tidigare år med rysk vodka och kaviar.

Men i årets upplaga, som avslutas på torsdagen, är Ryssland portade och Ryska huset har blivit en konstutställning som fokuserar på ryska krigsbrott i kriget med Ukraina.

”Ryssland i åratal kom hit till Davos för att presentera sig på det sätt som man trodde att det borde visa sig för världen … men att representera Ryssland på det sätt som det verkligen är, jag tror att det är väldigt viktigt. Det är vad vi gör här”, säger Björn Geldhof som är artistic director på PinchukArtCentre i Kyiv som arrangerar utställningen till CNBC.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Zelenskyj: ”Väst svek Ukraina när Ryssland tog Krim” [Dagens PS]