Restaurang Frantzén i Stockholm klättrar på listan ”Världens 50 bästa restauranger” och belönas nu med en sjätteplats. Men det är dubbelt danskt i topp. 

ANNONS

Restaurang Frantzén på Norrmalm är Sveriges enda som har tre stjärnor i Michelinguiden. Nu kan man också titulera sig som den sjätte bästa restaurangen i världen 2021.

Utmärkelsen delas ut av William Reed Business Media och baserar sig på en röstprocess från över 1 000 restaurangägare, kockar och matskribenter världen över.

”Det finns många restauranger i världen, att bli rankad som den sjätte bästa känns bisarrt. Många krogar på topp tio är större restauranger”, säger Björn Frantzén till TT Nyhetsbyrån över telefon från prisceremonin i Antwerpen.

Hans restaurang avancerade från plats 21 till sjätteplatsen i år. Vann gjorde Noma i Köpenhamn, följt av Geranium från samma stad.

”Det roliga och det viktigaste är att Norden har kommit tillbaka och har tre restauranger som rankas som de sex bästa i världen. Det är ändå coolt med tanke på vilken liten destination som Norden är. Det tycker jag att vi alla ska vara stolta över”, säger Björn Frantzén till TT.

Topp 10 på listan över världens bästa restauranger

ANNONS
ANNONS

1) Noma, Köpenhamn, Danmark
2) Geranium, Köpenhamn, Danmark
3) Asador Etxebarri, Atxondo, Spanien.
4) Central, Lima, Peru.
5) Disfrutar, Barcelona, Spanien.
6) Frantzén, Stockholm, Sverige.
7) Maido, Lima, Peru.
8) Odette, Singapore
9) Pujol, Mexico City, Mexiko
10) The Chairman, Hongkong, Kina

Läs även: Björn Frantzén är Sveriges bästa kock – enligt kockarna [Dagens PS]