Nu är det enkelt att hitta billiga lyxkryssningar – det är till och med billigare än flyg, hotell och att kuska runt på bilsemester.

ANNONS

Business Insider berättar att det är klippläge på lyxkryssningar i sommar och att det kan vara billigare med semester ombord på en lyxkryssare än att flyga eller ta bilen någonstans och bo på hotell.

Enligt tidningen finns det i dagsläget omkring 2 000 kryssningar som kostar mindre än 100 dollar om dagen, det vill säga en tusenlapp, och tipset är att kolla upp erbjudanden i närliggande hamnar i jakt på det billigaste kryssningsresorna till sjöss.

Där utöver finns det 45 kryssningar som kostar 50 dollar per dag, drygt 500 kronor, berättar Tynan Smith, grundare av Cruise Sheet, i artikeln.

Det är ett gyllene tillfälle att boka en riktig budgetsemester av det extravaganta slaget och enligt Business Insider får du hjälp att hitta en sista-minuten-resa på bland annat sajten Cruise Sheet.

Kontakta kryssningsrederiet direkt

Den som inte är intresserad av det kan vända sig direkt till kryssningsrederierna som för närvarande uppges ha gott om fina erbjudanden.

ANNONS
ANNONS

Billigaste kryssningarna, generellt sett, hittar man enligt experten Tynan Smith på Carnival.

Men även hos Celebrity Cruises och Norwegian Cruise Line kan resenärer som är sugna på en lyxkryssning spara 30-40 procent mot vad som är normalpris. Dessutom med all inclusive.

För barnfamiljer finns erbjudanden om gratis kryssningar för barn, bland annat hos Holland America och Royal Caribbean, berättar Business Insider.

Det går också att boka en transatlantisk kryssning direkt från exempelvis Barcelona eller Barbados för den som värdesätter priset högre än destination.

Men räkna med att du då får tillbringa mesta tiden ute till havs.

Men det är väl det som kanske är tanken – att i första hand få njuta av bekvämligheterna ombord.

ANNONS
ANNONS

I Miami och Fort Lauderdale, Florida, USA, är chanserna ännu större att du lyckas hitta en kryssning till fyndpris.

Den som bor nära en hamn med kryssningsterminal sparar per automatik pengar på transportresan till fartygen.

En talesperson för Holland America förklarar att det är den stigande inflationen som gör det mer attraktivt att lyxkryssa.

Läs även: Heta trenden: Bo på ett kryssningsfartyg året runt [Dagens PS]