Är det din dröm att bo på ett hotell som erbjuder det absolut bästa? Dela lobby med berömdheter och breda ut dig i privata sviter och pooler? Då är det här listan för dig.

ANNONS

CNN listar de lyxigaste och dyraste hotellen, dit presidenter och filmstjärnor söker sig för privata fester eller viloperioder. Det här är åtta av hotellen på listan. Anläggningarna och resorten är utspridda och belägna både i semesterparadis som Hawaii och riktiga metropoler.

The Brando, Franska Polynesien

Marlon Brandos private ö härbärgerar ett hotell med den yttersta lyx: The Brando. Ön är avskild och ligger utanför Tahiti. Mängder av amerikanska kändisar har gästat ön genom åren – däribland

 

Den avlägsna semesterorten är en favorit bland kändisar som Barack Obama, Leonardo Di Caprio och Kim Kardashian.

Lägsta priset för en vistelse på hotellet är motsvarande 33 400 kronor per natt.

Matakauri Lodge, Nya Zeeland

Utsikten är fantstisk, bergen reser sig bakom sjön Wakatipu utanför Queenstown. Beläget strax utanför Queenstown, ligger 12 sviter med utsikt över bergen och sjön.

ANNONS
ANNONS

Besökaren kan ägna sig åt bungyjump, fallskärmshoppning, forsränning, canyoning och vinprovning. Hotellet har en utmärkt spaavdelning.

Sensei Lanai, Four Seasons, Hawaii

Den hawaiianska ön Lanai, som är fridfull och avskild.  Känslan är att du befinner dig på en helt egen privat ö. Sviterna är lyxiga och ligger inbäddade i djungel och omgivna av berg.

Det här är en wellnessanläggning med spabehandlingar och hälsoaktiviteter för att smält abort sterssen.

Hotel Château du Grand-Lucé, Frankrike

I den idylliska Loire-dalen kan du känna dig som en kunglighet. På det stillsamma 1700-talsslottet 55 minuter från Paris märks knappt den omgivande världen.

Slottet har 17 soliga sviter, var och en prydd med handmålade väggmålningar, kristallkronor och antika möbler från Ludvig XV:s tid.

Utanför finns det 80 hektar med labyrinter, sjöar och rosenträdgårdar att njuta av, samt en vacker stenkantad pool.

ANNONS
ANNONS

Jacks Camp, Botswana

Det inte mycket mer avskilt än på Jack’s Camp. Det är ett lyxigt safariläger mitt i ett privat naturreservat i Kalahariöknen. Rummen är utrustade med himmelssängar i plysch, safari-inredning och privata pooler med utsikt över Makgadikgadi Salt Pans. Det finns också ett bibliotek, biljardrum, bar och ett välinrett tetält, Här börjar priset per nett på 1 450 dollar, eller cirka 15 000 kronor.

Grand Hotel Tremezzo, Italien

Grand Hotel Tremezzo är ett vackert hotell i jugendstil som ligger vid Comosjön. Rummen är individuellt inredda och utrustade med vidsträckta balkonger och terrasser. Privat bubbelbad är en själklarhet.

 

Rummen har utsikt över en vacker trädgård och över sjön.  Här finns tre pooler, en av dem flyter ovanpå sjön.

Raffles, Singapore

Raffles är riktmärket för många femstjärniga hotell över hela världen idag. Den 135 år gamla fastigheten är definitionen av lyx, skriver CNN. Sviterna är nyrenoverade men tidsenliga och här finns en Long Bar, där Singapore Sling-cocktailen uppfanns 1915.

Varje gäst har en egen butler, som erbjuder en sällsynt typ av diskret service. Här kostar det från 10 000 kronor natten att bo.

 

ANNONS
ANNONS

Varje gäst har en egen butler, som erbjuder en sällsynt typ av diskret service. Här kostar det från 10 000 kronor natten att bo.

Silversands, Grenada

Här finns Karibiens längsta pool på 100 meter. Gästerna har också tillgång till spa och två restauranger. Hotellet är beläget på den vackra Grand Anse Beach. Här finns 43 rum och sviter med fönster från golv till tak. Det går också att hyra en villa.

 

Strandsträckan är två mil lång och gäster på hoteller får tillgång till olika sorters vattensport.

Läs också:

Så här reser du billigt på semestern [Dagens PS]