Tjugo minuter från Akropolis i Greklands huvudstad Aten växer ett massivt byggnadsprojekt just nu fram, skriver Robb Report. Namnet är Ellinikon Experience Center och målet att sätta Grekland på kartan igen.

ANNONS

Föreställ dig en sprillans ny stad som inte spar på vare sig lyx eller flärd och dessutom får de mest fabulösa av byggnadsprojekt att blekna. Ja, då har du Ellinikon, Greklands nya storsatsning som enligt Robb Report kan vara det största hållbart byggda stadsförnyelseprojektet i Europas historia.

Grekland
Exklusiv galleria som väntas bli ett av Europas största distrikt för detaljhandel. (Bild: The Ellinikon)

Europas största handelsdistrikt

Belägen längs den soliga rivieran i Aten i en före detta flyghangar är Ellinikon en megastad i vardande som väntas rymma ett av Europas största distrikt för detaljhandel, en vidsträckt park om närmare 1500 tunnland, bostäder, lyxhotell och påkostade restauranger.

Kort sagt det mesta du kan önska dig i nöjesväg och rekreation.

Grekland
Serveringar och krogar med en vacker vy ut mot marinan. (Bild: The Ellinikon)
Grekland
En intagande bostad inuti Ellinikon Tower. (Bild: The Ellinikon)

Tusentals arbetstillfällen

Bakom projektet står det grekiska fastighets- och holdingbolaget Lamda Development som hoppas att Ellinikon ska locka turister till Grekland och skapa tusentals arbetstillfällen.

Företagets vd Odisseas Athanasiou säger även till Robb Report att projektet speglar ”en ny era för Greklands framtida välstånd och innovation”.

Grekland
En pool-upplevelse utöver det vanliga i Ellinikon Tower. (Bild: The Ellinikon)

Tanken är att delar av projektet ska stå klart 2025. Däribland ett exklusivt torn med bostäder liksom en galleria med butiker och restauranger. Därefter väntas lansering av marinan och en stor idrottsanläggning, skriver Robb Report.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Världens bästa tropiska öar för distansarbetaren [Dagens PS]

Läs även: Colosseum värt collossalt mycket för italienarna [Dagens PS]