Tillhör du en av alla som utför distansarbete och funderar över varför det arbetet måste ske från ett arbetsrum Skandinavien? En undersökning har nu tagit fram världens bästa tropiska öar för distansjobbaren!

ANNONS

Redan innan pandemins dagar blev det allt vanligare med arbete på distans – men nu har det skett ett paradigmskifte där allt fler jobbar från andra ställen än kontoret.

Som distansarbetare i Sverige är det lätt att börja fundera över vad som egentligen hindrar en från att välja en helt annan plats i världen.

De bästa tropiska öarna för distansarbete

Här presenteras en lista över de bästa tropiska öarna för distansarbete, som tar hänsyn till alla möjliga parametrar som levnadskostnader, medeltemperatur, befolkningstäthet, tillgång till bra uppkoppling och bra uteliv. Vi går även in lite närmre på vad som gör att de två bästa öarna toppar listan.

Top 10 Tropsika öar att arbeta från
De tio bästa tropiska öarna att distansarbeta från. (Källa: Zenefits)

Öarna i topp

Alla tio öar duger säkerligen med än väl för den som vill distansarbeta från tropiken, men två sticker ut i toppen. Den karibiska ön Curacao toppar listan, tätt följd av thailändska Koh Phangan.

Koh Phangans stora styrka är de låga levnadskostnaderna – utöver att ön erbjuder stor bekvämlighet och behaglig medeltemperatur. För den genomsnittliga besökaren ligger den dagliga snittkostnader på 170 kronor om dagen, exklusive boendekostnader.

Koh Phangan
Koh Phangan erbjuder hög bekvämlighet till ett lågt dagligt pris för den som vill flytta sin arbetsplats till en soligare plats. (Foto: Elizabeth Gottwald / Unsplash)

Men den holländsk-karibiska ön Curacao toppar ändå listan. Förutom låga priser, bra uppkoppling och ett fantastiskt väder så finns det fantastiska naturupplevelser att ta del av efter arbetstid – något som skramlar in extra poäng till listettan.

ANNONS
ANNONS
Curacao
Utöver sitt fantastiska väder och mycket bra uppkoppling så erbjuder Curacao även makalösa naturupplevelser – vilket är varför ön också toppar listan. (Foto: Den Harrson / Unsplash)

Läs mer: Caribbean, Thailand Top Best Tropical Islands for remote work [Bloomberg]

Läs även: Länderna med världens bästa pass [Dagens PS]