Airbnb avslöjar: Så ser resetrenderna ut 2021

Uppdaterad: 21 jan. 2021Publicerad: 26 okt. 2020
Så ser resetrenderna ut 2021
Resa inom Sverige, och ta jobbet med oss till nya hem och platser kommer fortsätta 2021. Vi vill även besöka allt mer natursköna platser. Foto: Stephen Wheeler/Unsplash

Svemester fortsätter nästa år. Enligt Airbnb:s bokningsdata för nästa år så kommer svenskarna att vilja resa inom Sverige och kombinera resorna med jobb. Vi vill vara med vänner och familj i egna små resebubblor, omgivna av vacker natur.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den nya trenden att jobba från hemmet verkar ha kommit för att stanna enligt Airbnb-bokningar gjorda för 2021. Och nu vill allt fler av oss testa nya hem att arbeta från. Globalt sett har det varit en 128 procents ökning av omdömen, mellan juli och september 2020 – där Airbnb-gäster har skrivit orden “omlokalisering”, “avlägset arbete”, och “testa en ny stadsdel”, jämfört med samma tidsperiod förra året, enligt en nyhet som Airbnb har gått ut med.

I Sverige visar statistiken från september och oktober att vi vill bo längre (över 28 dagar) i lantliga miljöer som Sälen, Åre, Härjedalen och på Gotland.

Allt eftersom osäkerheten med pandemin kvarstår, så kommer vi fortsätta att resa inom Sverige nästa år. Vi blickar även mot allt mer folktomma ställen, bort från de stora städerna, och istället mot landsbygden utanför Stockholm och till huvudstadens utbredda skärgård. Vi vill även besöka de norra och vilda delarna av landet, och bergsaktiviteter och äventyr står högt på listan.

Inför nästa år är följande heta svemester-destinationer: Västernorrlands län, Dalarna, Stockholm Län, Norrbotten och Södermanland.

Resebubblor populära

Över hälften av resorna som har sökts inför 2021 inkluderar tre eller fler människor, vilket bevisar att vi gillar att resa i “bubblor”. Över sommaren har ordet “familj” använts tre gånger mer frekvent globalt än förra sommaren, en trend som har fortsatt under hösten.

Även om många har sett Sverige i sommar så vill vi fortsätta att resa utomlands. När pandemin så småningom avtar så vill vi åka skidor i Alperna och på solsemester till Portugal och Spanien. Vi drömmer oss bort till följande resmål, som har de största procentuella ökningarna sedan förra året: skidåkning i franska St. Martin de Belleville, portugisiska Algarve, Ibiza, Shinjuku i Tokyo och spanska Bilbao toppar samtliga listan på drömresmål under 2021.

Läs mer: Drömweekend i Åre

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS