Guiden till en drömweekend i Åre

Uppdaterad: 18 okt. 2021Publicerad: 13 jan. 2021
Guide till en drömweekend i Åre
Boka in en helg, eller en vecka, i Åre med hjälp av Dagens PS guide. (Foto: Åregården)

Dagens PS guidar dig till en drömweekend i Åre.

ANNONS
ANNONS

Börja med att boka boende. Åregården är ett exklusivt och modernt fjällhotell med anor från 1895 och ligger mitt i Åre by. Här har bor du ett stenkast från skidbackar och restauranger och har utsikt över både Åresjön och fjälltopparna.

Åregården, Åre Åregården har anor från 1895. (Foto: Mattis Lindqvist)

Åregården har hotellrum, hotellägenheter och lägenheter runt omkring Åre. Lägenheterna har backe och shopping utanför dörren. Även om det är självhushåll i lägenheterna erbjuds fullservice från Hotell Åregården.

Boka drömweekend i Åre Åregårdens exklusiva svit, perfekt boende för en drömweekend i Åre. (Foto: Åregården)

Hotellrummen är allt ifrån enkelrum till en svit på 90 kvadratmeter. Sviten har balkong i solläge med utsikt över Åresjön och Renfjället. Sviten har två separata badrum och vardagsrummet rymmer ett middagsbord för sex personer och öppen spis.

Åregården, dubbelrum Åregårdens dubbelrum. (Foto: Åregården)

Bastu efter en dag i skidbacken

Efter en dag i backen är bada bastu ett måste. Åregården har en nyrenoverad bastuavdelning och en relax som ligger i hotellets nedre del. Från och med vintern i år finns det även gym i hotellets bastuområde.

Vinbaren är ett av Åres populäraste ställen. Det är här man hänger efter en dag i backen och är du vinintresserad är Vinbaren ett absolut måste. Här finns mat med influenser från hela världen och en gedigen vinlista. Det går även att boka ett Chambre Separée för upp till 20 personer.

Vinbaren, Åregården Gå till Vinbaren och njut av ett glas vin efter en lång dag i backen. (Foto: Fredrik Göras)

Galetter och ett av Sveriges vackraste vattenfall

Mitt i byn, i gamla brandstationen, ligger Crêperie & Logi Åre. Här äter du söta crêpes och matiga galetter. En perfekt paus från skidåkningen. Vad sägs om en crêpe med hjortron och glass eller en galett med chevré och päron?

Åre, skidåkning Skidåkning är förmodligen det första som dyker upp när man tänker Åre. Men Åre är mer än bara skidåkning. (Foto: TT)

Skidåkning är den självklara aktiviteten i Åre. Men om vädret inte passar eller om du behöver en paus från skidåkningen finns det andra aktiviteter och utflykter i och runt omkring Åre. Mellan Undersåker och Järpen ligger ett av Sveriges vackraste vattenfall – Ristafallet.

Ristafallet är 50 meter brett och har en fallhöjd på 14 meter. Det är utmärkt utflyktsmål både sommar- och vintertid. Vattenfallet ligger i ett skyddat naturreservat och en fridlyst skogsbeväxt ö delar fallet i två delar vilket gör att fallet ser väldigt dramatiskt ut.

Ristafallet, drömweekend i Åre Ristafallet sommartid, på vintern fryser det till vackra isskulpturer. (Foto: Wikimedia Commons)

Ristafallet har även varit med i Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter, då som Glupafallet. Fallet börjar frysa på i oktober och fryser till vackra isskulpturer på vintern. Det är dessutom en kostnadsfri aktivitet.

Offpist på Åreskutan

Vill du uppleva fjällvärlden utan skidor är hundspann ett roligt alternativ. River Lodge Huskys erbjuder privata turer med hundspann över Åresjön. Fika ingår och det finns alltid tid för besök i hundgården där du som besökare får hjälpa till att sela hundarna. Det utlovas även gos med hundarna.

Boka drömweekend i Åre På Åreskutan kan du få guidade offpistturer. (Foto: TT)

För den som vill ta sin skidåkning till nästa nivå går det att boka guidad offpist åkning på Åreskutan. Du kommer få en skidupplevelse du sent kommer glömma. Åreguiderna har guidat skidåkare i över 30 år och lavinutrustning ingår alltid i de guidade offpistturerna men du behöver ha ett eget liftkort.

Offpist I Åre kan du ta din skidåkning till nästa nivå. (Foto: Johannes Andersson /Unsplash)

Läs mer: Drömboende Åre – panoramavy över Åresjön 

ANNONS
ANNONS