Åre och Sälen öppnar delar av sina skidanläggningar efter den senaste tidens snöfall. Snödjupet och temperaturen är tillfredställande, menar Skistar. Nu återkommer också skidtestardagarna, den här helgen i Sälen och nästa vecka i Åre.

ANNONS

I morgon är det premiär för skidsäsongen. SkiStar öppnar upp VM:8an samt nedfarterna Gästrappet, Lundsrappet, Rödkulleleden och Långsvängen, meddelar företaget på sin hemsida.

Rödhakeliften och Rödhaken hålls öppna under fredagen och helgen.

”Den senaste tidens kyla och även natursnö gör att vi har goda förutsättningar och bra underlag att äntligen öppna upp delar av Åres skidsystem”, säger Sebastian Thomasson, destinationschef för SkiStar Åre.

”I dagsläget har vi glädjande 40 cm snödjup redan tack vare den senaste tidens nederbörd i form av snö. Jag är väldigt hoppfull inför säsongen och ser fram emot att återigen välkomna alla gäster.”

Skidsäsongen inleds med skidtestarhelg

Även i Sälenfjällen är det premiär. Tillgängliga backar där kommer vara Gustavbacken, Gustav Express och kringliggande nedfarter och liftar.

Lindvallen i Sälen har sin skidtestarhelg 3-5 december, vilket innebär specialpriser under försäsongen.

”Vi har en mycket bra skidprodukt och bästa förutsättningar för skidtestarhelgen och inte minst för vår högsäsong som tar fart till jul. Med de fina förutsättningarna vi haft under hösten och som prognosen ser ut framåt så ser det ut att bli en snörik vinter”, säger Jonas Bauer, destinationschef på SkiStar Sälen i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

När Vemdalen höll sin skidtestarhelg förra veckan slog anläggningen besöksrekord med 6 300 skidtestare.

Läs också:

Vinstlyft för Skistar genom hemester – Di rekommenderar köp [Dagens PS]
Nu kommer skidsäsongen – snökanonerna igång [Dagens PS]