Med ambitionen att skapa en 50-fotskryssare som enkelt kan seglas av två personer och samtidigt briljera design- och funktionsmässigt borgar nya Arcona 50 för långsegling utöver det vanliga. 

ANNONS
Arcona 50
Arcona 50 ska vara enkel att seglas av två personer. (Bild Arcona Yachts)

Enkel att manövrera

När Arcona Yachts lanserar sitt 50 fot långa flaggskepp Arcona 50 är det med den samlade expertisen från Niels Jeppesen och Ariadna Pons och ett antal nya designfunktioner.

Som en av grundarna till danska X-Yachts har huvuddesignern Jeppesen tillsammans med konstruktören och yachtdesignern Pons tagit fram en förstklassig yacht med hög komfort och stilren design som klarar av att möta marknadens preferenser för långsegling, men samtidigt är enkel att manövrera.

Arcona
Utrustad med dubbla roder bjuder Arcona 50 på maximal segling.

Behaglig segling med prestanda

Så var också deras uppdrag att ta fram en prestandakryssare på 50 fot som enkelt kan skötas på två personer och garantera en säker och behaglig segling

Utrustad med med dubbla roder och aluminium roderstockar som standard bjuder Arcona på maximal seglingsglädje.

Hon är även utrustad med ett praktiskt jollegarage, där vattentäta kompositskott separerar boendet och förvaringen.

yacht
Praktiskt ”jollegarage” i aktern. (Bild Arcona Yachts)

L-formad sittbrunn

Nytt för Arcona 50 är även hennes sittplatser och bord i sittbrunnen, som med sin L-formade design gör det mer bekvämt och smidigt för besättningen att röra sig.

ANNONS
ANNONS

Sittbrunnsbänkarna rymmer också praktisk förvaring form av fyra självdränerande stuvfack

Under däck förenas skandinavisk elegans med exklusiva materialval och inredning i i Khaya Mahogny, som även kan uppgraderas till ljus ek om så önskas.

Arcona 50
Smart konstruktion för respektive roder – inga pelare som tar plats i sittbrunnen (Bild Arcona Yachts)

Generös förvaring

Även här är det gott om generös förvaring. Det rymliga köket är utrustat med ugn, kylskåp och ett stort handfat. Härifrån når man även den L-formade salongen.

Salongbordet har ett extra säte till styrbord som kan flyttas och låsas i önskad position till frukostfikat eller cocktailtimmen.

Navigationsplatsen är i sin tur vänd bakåt för att underlätta kontakten med sittbrunnen.

Luftigt master bedroom

I ägarhytten finner du ett luftigt master bedroom utrustat med en  bekväm kingsize-säng, luftiga ytor och generös förvaring.

ANNONS
ANNONS

Här finns också ett snyggt badrum med separat dusch. Den som vill kan även lägga till detaljer som extra garderobsutrymme eller ett sminkbord.

Gästande seglare kan njuta av två hytter i aktern med egen dusch.

För dig som verkligen sätta din personliga prägel på seglingen erbjuder Arcona även ett brett utbud av textiler och färger att förhöja den befintliga inredningen med.

Läs även: Solaris 40 Open – avundsjuka grannar ingår i priset [Dagens PS]