36 år har gått sedan Sveriges mest framgångsrika musikexport slutade framträda tillsammans, men deras låtar spelas mer än någonsin i dag.

ANNONS

Fem år efter museets öppnande presenteras nu en helt ny utställning om gruppens medlemmar i ABBA The Museum, Stockholm – en utställning som skildrar allt som skett efter åren med ABBA.

Besökarna tas med på en resa genom årtionden av musik med fokus på Anni-Frid, Björn, Benny och Agnetha.

Utställningen öppnar upp för allmänheten den 8 maj 2018.

”Precis vad som helst kan ske – och har skett – när kreativiteten släpps fri. Den nya utställningen kommer bjuda på många guldkorn”, säger Anni-Frid Lyngstad.

”Eftersom vi har riktat skaparlusten åt så många håll efter ABBA-åren är den nya utställningen som ett härligt nöjesfält, tycker jag. Och det mest fantastiska är att resan aldrig tycks ta slut. Vi är på väg in i nya spännande äventyr, det kommer mera”, säger Björn Ulvaeus.

ANNONS
ANNONS

”Vi tog aldrig riktigt farväl av varandra. Vi ville prova nya saker, och tiden verkade aldrig rätt för ett återförenande. Men musiken har jag förstås aldrig lämnat. Mycket av det vi åstadkommit under åren efter ABBA presenteras nu i utställningen”, säger Benny Andersson.

”ABBA-historien slutade inte 1982. Det ena gav det andra, och resan fortsätter. Det ser vi nu i denna utställning”, säger Agnetha Fältskog.