Dagens PS

Unik chans att förvärva James Bonds klocka

James Bond
Håll koll på både tiden och stilen med James Bonds klocka. (Bild: Christies)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 31 aug. 2022Publicerad: 03 aug. 2022

Alla som någon drömt om att iträda sig rollen som James Bond har nu möjlighet att åtminstone förvärva hans klocka när den Omega Seamaster som Daniel Craig bar i fjolårets “No Time to Die” auktioneras ut av Christie´s, skriver Robb Report. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Säga vad man vill om James Bond, men hans smak är alltid klanderfri, vare sig det gäller vackra kvinnor, snabba bilar eller armbandsur. Nu ställer auktionshuset Christie´s ut delar av den legendariske agentens ägodelar på “60 Years of James Bond”.

En auktion i två delar med start nästa månad som ger dig och andra dödliga en chans att buda på såväl exklusiva accessoarer som vrålåk.

Däribland en sällsynt Aston Martin DB5 som användes som stuntbil vid inspelningen för “No Time to Die”, eller den specialtillverkade Omega Seamaster som bars av skådespelaren Daniel Craig i samma film.

James Bond

Smäcker urtavla i aluminium och armband i titan. (Bild: Christies)

Intäkterna till välgörenhet

Seamaster Diver 300M 007 Edition designades i samråd med Craig som ett hommage till hans femte och sista film som James Bond. Ett stiligt exemplar som sig bör för en agent, med en stilren brun urtavla i aluminium och matchande nätarmband i titan.

När modellen började säljas inför Bond-filmens premiär låg priset på 9 200 dollar, motsvarande 92 000 kronor, men det här unika exemplaret väntas enligt Christie’s inbringa mellan 18 000 och 24 000 dollar, alltså motsvarande 180 000 respektive 240 000 kronor, skriver Robb Report.

En förhållandevis nätt summa för att hålla tiden och känna sig som en agent i dessa dagar.  Så går också intäkterna från försäljningen till välgörenhetsorganisationen Time’s Up UK som arbetar för säkra och värdiga arbetsförhållanden för alla.

ANNONS
James Bond

Unik gravering på urets baksida. (Bild: Christies)

Den första delen av auktionen “60 Years of James Bond” är en liveauktion som går av stapeln den 25 september i Christies lokaler i London, då för särskilt inbjudna gäster.

Auktionens andra del som är en onlineauktion är däremot öppen för allmänheten och pågår till och med den 5 oktober med start den 15 september. Först till kvarn och no time to loose.

Läs även: Omegas Seamaster Ultra Deep: garanterat vattentät

Läs även: Bondklockan från Omega kostar en halv miljon

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS