Dagens PS

Spotify: Harry och Meghan är svindlare

harry och meghan
Spotifys chef över podcastdivisionen kallar Harry och Meghan för svindlare. (Foto: TT)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 20 juni 2023Publicerad: 20 juni 2023

Förra veckan kom nyheten att Spotify går skilda vägar med Prins Harry och Meghan Markle. Nu har chefen Bill Simmons kommenterat beskedet och kallar paret för svindlare. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Prins Harrys och Meghan Markles kontrakt med Spotify har avslutats i förtid och podden “Archetypes” har lagts ner efter bara en säsong, rapporterade BBC förra veckan.

“Spotify och Archewell Audio har ömsesidigt kommit överens om att gå skilda vägar och är stolta över podden vi gjort tillsammans”, skrev Spotify och parets produktionsbolag i ett gemensamt uttalande.

Podden släpptes i 12 avsnitt och hade premiär i augusti 2022. Kontraktet uppgavs vara värt 25 miljoner dollar och var ett av parets första stora kommersiella avtal efter det att de lämnat sina kungliga uppdrag och flyttat till USA.

Snackar skit i egen podd

Då beskrev Spotify kontraktet som lovande och hoppet var att prinsparet skulle leverera flera inspirerande poddar.

Nu har Spotifys poddchef Bill Simmons uttalat sig om beskedet att kontraktet är avslutat. I sin egen podd beskriver han paret som “svindlare”.

“Jag måste bli full någon kväll och berätta historien om när jag på Zoom behövde hjälpa Harry att komma på en podcastidé. Det är en av mina bästa historier”, säger Simmons i avsnittet.

Skämdes över samarbetet

ANNONS

Det är inte första gången som Simmons uttalat sig kritiskt om Harry och Meghan. När podden först lanserades 2022 sa han att han skämdes över att behöva dela plattform med paret.

“Ni bor i Montecito och har sålt dokumentärer och podcasts och ingen bryr sig om vad ni har att säga om ni inte pratar om kungafamiljen och ni bara klagar”, sade han tidigare i år.

Enligt amerikansk media, som Variety, misslyckades Harry och Meghan med att möta de produktivitetskrav som satts av Spotify.

Läs hela artikeln på The Guardian.

Läs mer: Harry och Meghan dumpas av Spotify

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS