Dagens PS

Harry och Meghan dumpas av Spotify

harry och meghan
Prins Harrys och Meghan Markles samarbete med Spotify har avbrutits i förtid. (Foto: TT)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 16 juni 2023Publicerad: 16 juni 2023

Spotify har valt att i förtid avsluta sitt kontrakt med prins Harry och hans fru Meghan, efter bara en säsong av podden, rapporterar BBC.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Prinsparet har inte haft ett lätt år. Senaste nyheten är att Spotify går skilda vägar med prins Harry och Meghan Markle och podden “Archetypes” läggs ner i förtid efter bara en säsong.

I podcasten intervjuade Meghan flera stora stjärnor, bland andra tennisspelaren Serena Williams och sångerskan Mariah Carey. Målet, enligt prinsen, var att lyfta röster som man inte hört förut och ta upp bland annat stereotyper mot kvinnor.

Letar efter ny samarbetspartner

I ett pressmeddelande skriver de att beslutet att avsluta samarbetet var ömsesidigt och Spotify har konfirmerat att de inte kommer att förnya kontraktet med paret.

Enligt uppgifter till BBC letar Harry och Meghan nu efter andra medieföretag att arbeta med.

Mötte inte produktionskrav

Podden “Archetypes” släpptes i 12 avsnitt, och hade premiär i augusti 2022. Kontraktet uppgavs vara värt 25 miljoner dollar och var ett av parets första stora kommersiella avtal efter det att de lämnat sina kungliga uppdrag och flyttat till USA.

När podden lanserades sades det att planen var att producera flera säsonger. Enligt amerikansk media, som Variety, misslyckades Harry och Meghan med att möta de produktivitetskrav som satts av Spotify.

ANNONS

Efter sin exit från brittiska kungafamiljen har paret inlett flera kontrakt, bland annat med Netflix som släppte parets dokumentärserie och Penguin Books som utgav Harrys självbiografi Spare.

Spotify drar ner på poddivisionen

Nyheten kommer efter det att Spotify meddelat att man sparkar 200 anställda i just podcastdivisionen. Ännu ett stjärnpar som avbrutit sitt samarbete med jätten är Barack och Michelle Obama.

Läs mer: Kris för Spotify: Sparkar ännu fler 

Läs mer: Obama till Amazons Audible – dumpade Spotify 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS