Dagens PS

Louis Vuittons toppjobb går till hiphop-stjärna

Louis Vuitton
Lyxvarumärket gör ett oväntat drag och utser Pharrell Williams till kreativ chef. (Foto: Wikicommons).
Annika Menckel
Annika Menckel
Uppdaterad: 15 feb. 2023Publicerad: 15 feb. 2023

Hiphop-stjärnan och musikproducenten Pharrell Williams blir kreativ chef för herrkläder hos Louis Vuitton, världens största lyxföretag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I tisdags bekräftade lyxföretaget Louis Vuitton via instagram att hiphop-artisten Pharrell Williams utsetts till kreativ chef för företagets herrkläder, skriver Business of Fashion.

Williams ersätter stjärndesignern Virgil Abloh som avled i november 2021.

Utnämningen är det första stora draget av den nye vd:n Pietro Beccari, som började på sin post tidigare i denna månad.

Beccari var tidigare chef hos Christian Dior, som i dag leds av Delphine Arnault, något som Dagens PS tidigare rapporterat om.

Beslutet att ge modevärldens toppjobb till Williams sätter stopp för månader av spekulationer över vem som till slut skulle få rollen.

Oväntat drag för att locka massorna

Valet av en världsberömd artist och inte en designer, tyder på att Louis Vuitton räknar med att Williams kändisskap ska locka massorna och en mer diversifierad målgrupp.

Det är ett drag som står i stark kontrast till rivalen Guccis nyligen utnämnda designer Sabato De Sarno, som tidigare arbetade bakom kulisserna hos modehuset Valentino.

Williams är mest känd för sin musikkarriär och hamnade på topplistor med låtar som “Happy” och “Get Lucky”. Han hade även en framträdande plats som en del av hiphopgruppen N.E.R.D, och har producerat låtar för flera stjärnor, allt från Gwen Stefani till Justin Timberlake och Britney Spears.

Williams har också långvariga kopplingar till streetwear-scenen och grundade det banbrytande märket Billionaire Boys Club med den japanska musikern och Nigo i början. 

Han har också samarbetat med en rad stora modemärken, från Chanel och Moncler till Adidas, och faktiskt till och med Louis Vuitton 2008.

Den första herrkollektionen signerad Pharrell Williams kommer att visas under Paris Fashion Week i juni i år. 

Vill du läsa mer om mode, design och livsstil? Så här enkelt tar du del av Dagens PS nyhetstjänst.

Läs även: Tronskifte bland världens hetaste lyxvarumärken

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS