Nu kan alla modemedvetna män klä sig själva och sina barn i matchande mode. Och det till en rimlig prislapp, Arket och Mr Porter lanserar en exklusiv kollektion i begränsad upplaga.

ANNONS

Arket, ett av HM:s varumärken lanserar sitt största samarbete hittils. Tillsammans med e-handlaren Mr PORTER, som säljer exklusivt mode för män, släppte man i går en kollektion för män och en unisexkollektion för barn.

Småbarnsfamiljen i fokus

Mode
Kollektionen består av bas- och ytterplagg i härliga färger som håller i längden (Foto: Arket).

Det är småbarnsfamiljen som står i fokus för samarbetet. Färger och modeller är genomgående i kollektionen och gör det möjligt för pappor att matcha med sina knoddar.

“Vi är otroligt glada över att samarbeta med Mr Porter för vårt första designsamarbete någonsin i den här skalan och stolta över att vara en del av deras kurerade utbud av livsstilsprodukter. Det är en innovativ kollektion, både unisex och tidlös i sitt tillvägagångssätt, inspirerad av färgglädjen och naturen”, säger Karl-Johan Bogefors, varumärkes- och kommunikationsdirektör på Arket.

Kollektionen består av bas- och ytterplagg i uttrycksfulla färger och material som håller säsong efter säsong.

Mode med funktion och enkelhet

Mode
Det är dags för alla män att shoppa vårens mode (Foto: Arket).

I samarbetet möts Arkets designfilosofi om enkelhet och funktion och MR PORTER:s fokus på gemenskap och aktivt vardagsliv. MR PORTER lanserades 2011 och har kommit att bli en digital destination för mode för män med över 500 av världens mest eftertraktade modevarumärken samt träningskläder, grooming och livsstilsdesign.

ANNONS
ANNONS

Också samhällsprojektet Planet Good Earth, med bas i London är en del i samarbetet. Projektet står bakom en insats som för samman familjer genom trädgårdsarbete, och “Planet Good Earth” logotyper syns på utvalda plagg.

Kollektionen lanserades i onsdags och går att köpa på Arkets och Mr PORTER:s respektive hemsidor.

Plaggen kostar mellan 100 och 2 700 kronor.

Efter en kort spaning kan redaktionen konstatera att flera av plaggen redan är slutsålda, så skynda att fynda innan lagret tar slut.

Du hittar kollektionen här:

www.arket.com

ANNONS
ANNONS

www.mrporter.com

Vill du läsa mer om mode och design? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Comback för kritiserad modevisning [Dagens PS]

Läs även: Pretty in pink – Fem plagg som lyfter våren [Dagens PS]