Veckans sommardrink är en Medelhavs Spritz, gjord på Puritys prisbelönta vodka. Drinken är lätt att göra och perfekt att servera som fördrink till helgens sociala tillställningar.  

ANNONS

Nu till sommaren umgås vi gärna utomhus i trädgården eller på balkonger i innerstaden. För dig som vill bjuda dina vänner på något nytt och gott kommer här ett cocktailtips som för tankarna till medelhavet. Drinken har smaker av bergamott, solmogna apelsiner och grapefrukt. Mer somrigt än så blir det inte. 

sommardrink
Medelhavs Spritz serveras med grapefrukt och mynta. (Foto: Purity)

 

Medelhavs Spritz är enkel att göra i ordning. Servera den gärna i enskilda glas eller varför inte i en stor tillbringare som folk får hämta själv från. Purity Mediterranean Citrus Spritz beställs enkelt via Systembolaget och är baserad på Puritys prisbelönta vodka.

Recept Medelhavs Spritz


Ingredienser:
4 cl Purity Mediterranean Citrus Spritz
8 cl Neutral tonic
Röd Grapefruktskiva
Mynta

Gör så här:
Fyll ett stort vinglas med mycket is. Häll i Purity Spritz och toppa upp med Tonic. Garnera med några skivor röd grapefrukt och mynta. Klart! Drick och njut.

 

Svenska familjeägda destilleriet Purity leds av Master Blender Mathias Tönnesson. Purity har vunnit flera priser i några av världens mest prestigefulla sprittävlingar.

ANNONS
ANNONS
sommardrinkar
Master Blender Mathias Tönnesson. (Foto: Purity)

 

Läs mer om Purity på deras hemsida.

Läs mer: Gotlands 10 bästa restauranger – Dagens PS