Champagne är inte bara gott att dricka, det är en god investering också. Nu har du chansen att förvärva Salon Champagne från 2008, en årgång i en klass för sig, enligt Rare Wine Invest.

ANNONS

Salon Champagne såg dagens ljus 1905 och skapades av mannen med samma namn, Eugène-Aimé Salon. En unik karaktär med passion för både bubbel och den lilla byn Mesnil-sur-Oger, som än i dag skördar sina Chardonnay-druvor i vad som kallas ”Salons trädgård”.

Vinerna lagras sedan till perfektion i Salons källare under tio år. Unikt för Salon är att man enbart producerar årgångschampagne och endast gör så under bra förhållanden, vilket gör Salon till det enda vineriet i världen som inte tillverkar vin varje år.

En kompromisslöshet som inte bara tagit Salon Champagne till oanade höjder bland världens vinnördar utan även lockar investerare.

Solid avkastning, låg risk

Att investera i viner och champagne är en god affär med solid avkastning och förhållandevis låg risk. Av det skälet är Salon synnerligen eftertraktat på vinmarknaden och en dröm för många vinsamlare.

Nu ger Rare Wine Invest världens champagnefantaster chansen att förvärva 2008 års Salon. Totalt sett handlar det om en begränsad utgåva om 8000 magnumbuteljer av den unika årgången. En kvantitet som kan jämföras med de 60 000 flaskor som normalt sett släpps, om och när kvaliteten tillåter det.

ANNONS
ANNONS

Hyllad av kritiker

Hur många flaskor av 2008 års årgång som finns att tillgå utöver de 8000 förtäljer inte historien, men klart är att årgången är en av Salons allra bästa med en snittpoäng på 99,3 från vinkritikerna Wine Advocate, Vinous och Richard Juhlin.

En smakupplevelse som Richard Juhlin enligt Rare Wine Invest värderar högt.

”Detta är verkligen en unik Salon. När den dessutom är gjord på magnum kan du vara säker på att bli rikligt belönad varje gång du du lättar på korken”, säger han.

Salon Champagne
Salon Champagne skapade av Eugène-Aimé Salon år 1905, en av världens mest exklusiva champagnetillverkare. (Bild: Salon)

Storleken av betydelse

Att en magnumflaska av den här typen förhöjer värdet kan enklast förklaras med flaskans storlek som tillför vinerna större lagringspotential och gör att de åldras bättre.

Det gör dem än mer åtråvärda för vininvesterare i termer av avkastning. För dig som drömmer om att lägga vantarna på en flaska är det enligt Rare Wine Invest först till kvarn som gäller. Du behöver då köpa minst en flaska på 1,5 liter för 5 200 euro motsvarande 52 000 kronor.

Mer information om Salon och hur du investerar i vin hittar du här!

ANNONS
ANNONS

Läs även: Drick bubbel som en drottning [Dagens PS]

Läs även: Så fixar du en bubblig vinprovning hemma [Dagens PS]

Läs även: Så samlar du vin: 5 steg till en egen vinkällare [Dagens PS]