När det kanadensiska godisföretaget Candy Funhouse söker nya förmågor består uppdraget i att tugga i sig inte mindre än 113 bitar godis om dagen. Lönen? Omkring 78 000 dollar, motsvarande 780 000 kronor per år, rapporterar Fortune.  

ANNONS

Alla som tagit del av den klassiska berättelsen ”Kalle och chokladfabriken” har troligen någon gång fantiserat om hur det egentligen är att arbeta med godis på daglig basis.

Nu kan den nyfikenheten snart komma att stillas. Åtminstone om du är nyfiken på Kanada och söker tjänsten som ”Chief Candy Officer”. Ett smaskigt drömjobb som kort och gott består i att äta godis varje dag mot ersättning och utvärdera din smakupplevelse.

Årslön på 780 000 dollar

Bakom tjänsten står den kanadensiska godistillverkaren Candy Funhouse, som utöver det dagliga provsmakandet förväntar sig att du som godischef håller i styrelsemöten, bestämmer vilka produkter som ska ingå i sortimentet och tar fram en strategi för företaget, skriver Fortune.

Allt detta till en blygsam lön om närmare 780 000 kronor per år, förutsatt att du föddes med ”choklad i dina vener” och älskar allt som har med sötsaker att göra.

Ingår tandvårdsförsäkring

Några andra krav än så tycks inte ställas. Inte ens när det kommer till åldern på aspiranterna, som enligt Candy Funhouse kan vara så unga som fem år gamla. Arbetet kan även utföras på distans om så önskas.

ANNONS
ANNONS

Som sig bör i dessa sammanhang utlovas även en tandvårdsförsäkring i anställningsavtalet. Om detta låter som ett arbete för dig ligger tjänsten ute på den sociala plattformen LinkedIn till och med den 31 augusti, skriver Fortune.

Läs även: Hamburgerjätte bjuder in till burgerlig vigsel [Dagens PS]