Kändiskockarna hoppas kunna bidra till en bättre värld – genom mat.

Förutom kända kockar från hela världen gästas Stockholm under juniveckan av bland andra Gunhild Stordalen från EAT Forum, Mitchell Davis från James Beard Foundation, Paul Newnham från FN:s World Food Program, Robert Fallon från Sunnylands samt Johan Jörgensen från Sweden Food Tech.

Smaka på Stockholm (5-10 juni) är bara ett av tre gemensamma evenemang, de andra är Sweden Food Tech The Big Meet (7-8 juni) och EAT Stockholm Food Forum (11-12 juni).

ANNONS
ANNONS

”Målet för alla evenemangen är att skapa en hållbar och bättre värld utifrån vad och hur vi äter. Som en av världens största matfestivaler skapar Smaka på Stockholm en naturlig mötesplats för kockar, experter och allmänheten. Det vill vi naturligtvis utnyttja för att lyfta frågor och hitta långsiktiga lösningar”, säger Anders Sewerin, som driver Smaka på Stockholm, i ett pressmeddelande.

Läs mer om hur techsektorn kan förändra framtidens mat – till det bättre, om matspill och de rafflande kockdueller som stundar på scenen under Smaka på Stockholm.