Snart är det dags för midsommarfirande runt om i landet. Är du sugen på att testa ett nytt sillrecept i år måste du satsa på mästerkocken Adam Thulins smarriga södersill.

ANNONS

Det kan lätt bli repetitivt och lite tråkigt med samma sillrecept år efter år. Ibland behöver man helt enkelt ny inspiration, för att göra sommarens gladaste dag ännu mer speciell.

Som tur är har årets vinnare av Sveriges mästerkock delat med sig av sitt absolut bästa sillrecept, som han kallar för södersill. Södersillen bjuder på festliga smaker som dragon, grönpeppar och dijon, och påminner om klassiska krämiga sillrecept men med en modern twist.

Ingredienser:

2 inlagda sillfiléer skurna i gaffelstora bitar, alternativt 200 gram klargravad sill/strömming

1 deciliter majonnäs

0,5 deciliter crème fraiche

0,5 matsked dijon

ANNONS
ANNONS

1 matsked spad från inlagd grönpeppar

0,5 matsked inlagd grönpeppar

0,5 matsked torkad dragon

50 gram lagrad Comté/Gruyère eller parmesan, finriven

Så här gör du:

1. Blanda alla ingredienser utom sill

2. Vänd ner sillen i smeten, helst ett dygn innan serveringen

ANNONS
ANNONS

3. Garnera med färska örter precis innan servering

Voila! Sommarens godaste still, definitivt värt att laga inför fredagen.  

Se fler av Adams utsökta midsommarrecept på Café. 

Läs mer: Dyrt att ta bilen i midsommar – Så kör du billigare