Monte Flor är det ekologiska boxvinet som under många år varit en trogen tjänare i Sveriges krogvärld. Nu tar vinet steget in på konsumentmarknaden och kvalar samtidigt in som den största bag-in-boxen i Systembolagets sortiment. 

ANNONS

Lagom till sommarens fester lanseras Monte Flor. Ett ekologiskt och prisvärt husvin för stora sällskap som hittills varit reserverat för Sveriges krognäring, men nu blir en del av Systembolagets beställningssortiment.

Största boxarna på bolaget

Det var under 1954 som en grupp spanska vinodlare gick samman och bildade San Isidro Cooperativ. Ett samarbete som lite drygt femtio år senare kom att bilda Bodegas Latúe.

I dag tillhör Bodegas Latué en av Spaniens mest moderna anläggningar med fokus på storskalig produktion och ekologiska viner. Härifrån stammar också Monte Flor, som nu positionerar sig på den svenska vinmarknaden med de två största bag-in-boxprodukterna på Systembolaget.

Unik, prisvärd och klimatsmart

Bakom den tilltagna boxen står vinleverantören Umida som nu tillgängliggör Monte Flor Organic Red och Monte Flor Organic White i en unik, prisvärd och klimatsmart 10-liters box. En produkt man ser mycket fram emot att kunna erbjuda Sveriges vinkonsumenter.

”Vinernas höga kvalitetsnivå i relation till sitt pris, samt att de är ekologiska och paketerade i den miljösmarta 10-liters bag-in-boxer gör att vi hoppas att konsumenterna kommer att ta till sig dessa två viner. Säsongsmässigt är det ett ypperligt tillfälle att testa en större bag-in-box då sommaren är fylld av tillfällen för de större sammankomsterna där dessa produkter kan passa in”, säger Filip Lundquist, VD på Umida Group.

Välbalanserad blend

Monte Flors röda är ett fruktigt och balanserat vin gjort på en druvblandning av Tempranillo, Bobal och Cabernet Sauvignon. Smakmässigt ett vin med tydliga inslag av svarta vinbär, blåbär, lakrits och vanilj, som gifter sig väl med sommarens grillkvällar.

Det vita vinet bygger i sin tur på druvorna Macabeo och Verdejeo och bär smak av torkad frukt, röda äpplen, päron och citrus. Ett torrt och välkomponerat vin med en blend som i likhet med Monte Flor Organic Red är signerad Daniel Henriksson, Umida Groups Master Blender.

ANNONS
ANNONS

bag-in-box

Monte Flors vita och röda vin är från och med nu en del av Systembolagets beställningssortiment.

Läs även: Hållbara favoriter från Mulderbosch [Dagens PS]