”Jag vill skapa en härlig skärgårdskrog där man äter vällagad bra mat i en skön miljö”, är Jonas Dahlboms besked.

ANNONS

Den 19 maj öppnar nya Furuviks havskrog – tidigare Furuviks brygga – med Jonas Dahlbom vid grytorna.

Han kommer närmast från Gröna Lunds restaurangscen, där han bland annat var med och lanserade två nya restauranger på tivolit.

Jonas Dahlbom har en diger meritlista att luta sig mot: Vinnare av Årets kock, en fjärdeplacering i Bocuse d’Or; dessutom har han belönats med priset för bästa fiskrätt, Prix Poisson, varit med i ”Kockarnas kamp” i TV4 samt haft ett finger med i skapandet av Nobelmiddagen.

Furuviks havskrog drivs i år i Furuviks egen regi och slår upp portarna samtidigt som nöjesparken och Furuviks havshotell, knappt en mil söder om Gävle. Havskrogen och hotellet integreras, framgår det i ett pressmeddelande där Jonas Dahlbom kommenterar sin nya utmaning så här:

”När jag fick frågan var det självklart att tacka ja. Jag har jobbat med fisk och skaldjur i 20 år i Göteborg, det är min mest naturliga matlagning”.

”Jag vill skapa en härlig skärgårdskrog där man äter vällagad bra mat i en skön miljö. I mångas ögon kommer det att bli en finkrog, men jag vill både blanda klassiska rätter med mer enkla rätter. Man ska fortfarande kunna beställa en skagenröra, moules frites och fish and chips från bistromenyn”, lovar Jonas Dahlbom.

ANNONS
ANNONS

Och så här säger Nina Tano, vd på Furuvik:

”Att ha Jonas med oss betyder oerhört mycket. När han får sätta sin prägel på restaurangen kommer den att bli ett fantastiskt ställe att besöka, där man kan njuta av grymt god mat i en fantastisk havsmiljö”.