Du har garanterat sett det förut. Kanske väcker det också härliga minnen inom dig. Vi talar förstås om formgivaren Stig Lindbergs hyllade mönster ”Berså”. En grönbladig klassiker som nu hyllas med ett eget rödvin.

ANNONS

Idag lanseras Berså Terra Alta, ett elegant rödvin som skapats utifrån formgivaren Stig Lindbergs mest kända mönster. Tillika resultatet av ett samarbete som förenar klassisk svensk design med samtida mat- och dryckeskultur.

Älskad berså från 1961

Stig Lindberg är en av 1900-talets mest hyllade formgivare och keramiker som under fyra decennier gjorde ett stort avtryck på Gustavsbergs Porslinsfabrik, både i Sverige och internationellt.

Som allra mest känd är Lindberg för sin porslinsserie ”Berså” som formgavs 1961 och snabbt blev en symbol för det svenska folkhemmet.

Odlas på 350 meters höjd

Terra Alta är i sin tur namnet på ett relativt okänt vinområde i norra Spanien. Signifikativt för viner från området är att de odlas fram på mer än 350 meters höjd, i ett svalare klimat.

Druvorna skördas sedan för hand och lagras på på franska ekfat i fyra månader. Så även Berså Terra Alta. Gjord på den eleganta druvan Garnacha Peluda, är det ett vin med mycket karaktär.

Till detta kommer toner av ekfat, bär och lakrits. En smakbild som gifter sig fint med både kötträtter och småplock, men också lockar till mingel. Förslagsvis i bersån.

Berså Terra Alta är en del av Systembolagets beställningssortiment. I samband med dagens lansering har du även möjlighet att lägga vantarna på en av totalt 999 numrerade presentförpackningar.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Veckans röda: Finbesök av 40-åring från Barolo [Dagens PS]

Läs även: Vinklippet – köpte Bourgogne för 800 000 kronor [Dagens PS]