Norske miljardärens satsning belönas med prestigefullt pris.
Hotellkungens TAK är Årets affärskrog
Mest läst i kategorin
Whiteguide.se berättar att Petter Stordalens femstjänriga hotell At Six på Brunkebergstorg i Stockholms city, eller rättare sagt norrmannens tillhörande krog TAK, alltså korats till Årets affärskrog 2017 av Di Weekend.
Det är stjärnkocken Frida Ronge, White Guides Rising Star 2013, som styr i köket på TAK och enligt artikeln på Whiteguide.se har hon “fria händer” och har utvecklat sin specialitet – nordiska råvaror på japanskt vis.
TAK har 160 sittplatser för gäster och eppanyaki-restaurangen Unn i samma hotellkomplex – men i Albin Edbergs regi – har åtta sittplatser.
“Att få just det här priset, Årets affärskrog, känns extremt bekräftande. Jag känner mig otroligt ärad och det betyder enormt mycket. Alla på TAK är delaktiga”, säger Frida Ronge.
Årets affärskrog uppges vara Sveriges äldsta restaurangpris och har delats ut sedan 1983.
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.