Dagens PS

Honungsbaren – en nordisk hyllning till honung

(Bild: Anna Lind Lewin)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 17 aug. 2022Publicerad: 17 aug. 2022

Biodlare, honungsfantast som Nalle Puh eller bara en matnörd i största allmänhet? I samband med matmanifestationen Terra Madre Nordic på Djurgården i september dukar Honungsbaren upp kvalitetshonung från Nordens alla hörn. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre.”

Så säger allas vår favoritbjörn Nalle Puh om honung, som inom några veckor kommer att hyllas och testas under Terra Madre Nordic på Kungliga Djurgården i Stockholm.

Nordiska nyanser av honung

Bakom evenemanget står Svenska Bin och Biodlingsföretagarna, som med Honungsbaren kommer att duka upp en en unik samling honung.

Ett ypperligt tillfälle för alla hobby-odlare och honungsälskare att smaka på honung från Sveriges egna tillverkare såväl som våra nordiska grannländer Finland, Norge och Danmark.

“Precis som med vin”

På plats är också Viktoria Bassani, sommelier och biodlare, som just nu arbetar med ett sensorikprojekt kring honung och kommer att bedöma de olika smakerna.

“Det ska bli spännande att se vilka skillnader det kan finnas mellan de olika produkterna. Honung fångar ju verkligen smaken av en plats. Precis som med vin så är det en hel rad olika faktorer som påverkar slutprodukten”, säger hon.

ANNONS

Hit hör faktorer som säsong, väder och blomning, som alla påverkar den slutgiltiga produkten och gör den unik i sitt slag.

Utöver spännande smaker och en dignande buffé av honung kommer även priset till Sveriges Bästa Honungsbutik att delas ut under evenemanget som går av stapeln den 1-3 september vid vid Stora Skuggan på Djurgården i Stockholm.

Honungsbaren är en del av Terra Madre Nordic och arrangeras av Slow Food Norden och Eldrimner och samlar producenter och konsumenter med ett gemensamt intresse för hållbar matproduktion, konsumtion och matkultur. Mer om evenemanget kan du läsa här!

Läs även: Renkött hetare än någonsin

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS