”Som att vinna en Oscar”, utbrister Vimal Kovac, huvudägare och vd för Stureplansgruppen.

Bakom utnämningen står Dagens industri och Di Weekend och den korade affärskrogen är Bonnie’s på Bank Hotel.

Stureplansgruppen öppnade boutiquehotellet Bank Hotel med den tillhörande restaurangen Bonnie’s i augusti 2018. Hotellet och restaurangen återfinns i Bankaktiebolaget Södra Sverige och Handelsbankens gamla lokaler på Blasieholmen i Stockholm, framgår det i ett pressmeddelande.

Så här lyder tidningarnas prismotivering:

”I den gamla bankhallen förenas klassisk lyx med gangsterromantik. Här samlas gräddan av svenskt näringsliv för att krossa spargrisar i guld och choklad.”

Stureplansgruppens huvudägare och vd Vimal Kovac är både glad och stolt:

ANNONS
ANNONS

”Vi har haft som mål i många år att någon gång vinna det här priset och vi är väldigt glada att vi gjort det med just Bank Hotel. Det ger ett signalvärde som är oerhört starkt. Det här är som att vinna en Oscar i restaurangbranschen”, säger han.

Dagens industri och Di Weekend delar också ut krogpriset Årets Resmål, och årets vinnare är Talldungens Gårdshotell utkanten av det lilla samhället Brösarp på Österlen i nordöstra Skåne.

Så här lyder prismotiveringen där:

”Här förenas naturviner och sydländskt inspirerade maträtter i en lantlig idyll bland böljande kullar i ett förtrollande landskap.”

”Några har ju visat att det går att bedriva fine dining på vischan. Vi vill driva en informellare krog på landet som pulserar med folk, ett ställe där alla är bekväma och känner sig välkomna i en hemmalik miljö, och det går det också.” säger David Levung Höök till Di, som berättar att han driver Talldungen tillsammans med sin fru Emma Höök.