Dagens PS

Han ska hitta Sveriges bästa kebabsås

Kebab
Jiray Seropian från matsajten Godare,vänder just nu upp och ned på Sverige för att finna den allra bästa kebabsåsen. (Foto: Kebabspotting/Instagram)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 10 mars 2023Publicerad: 10 mars 2023

Det finns inga genvägar till den perfekta kebabsåsen. Av det skälet vänder krögaren och entreprenören Jiray Seropian just nu upp och ned på vårt avlånga land för att kunna kora kebabsåsens creme de la creme. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Alla som någon gång stött på en mindre tilltalande skvätt kebabsås, vet att en sådan fadäs kan stjälpa ett helt kebab-lass.

Nu kan vi som väl är dra en lättnadens suck sedan entreprenören Jiray Seropian från matsajten Godare, en gång för alla ska ge den heta såsen upprättelse.

Kebabsås på blodigt allvar

Med Instagramkontot “Kebabspotting” har han så här långt testat mer 1000 kebabrestauranger i Sverige, i jakt på den bästa kebabsåsen.

Det betyder att Seropian investerat både tid och pengar på kebab och inte drar sig för att stå upp för vad som är rätt och fel.

“I tio år har jag jiddrat med folk om var den bästa såsen finns. Jag har haft hetsiga ordfejder med allt från entusiaster och kvarterspatrioter till rena rama dårar och besserwissrar. Nu var det dags att reda ut detta en gång för alla”, säger Seropian till Godare. 

Det gör han rent praktiskt genom att nogsamt beta av en stad i taget, kebab för kebab. En resa som hittills rymt både glädje och besvikelser.

“Umeå både skämde ut sig och imponerade på samma gång. I Kiruna har de bara orientdressing, alltså en lite sötare hamburgerdressing. Det är väldigt unikt för just den staden, den är borta redan vid Luleå”, konstaterar han.

ANNONS
Kebab

Så här långt har Seropian testat mer 1000 kebabrestauranger i Sverige. (Foto: Kebabspotting/Instagram)

ANNONS

Senaste nytt

Geografiska skillnader

Viktigt att förstå i sammanhanget är följaktligen att de geografiska, såväl som de lokala skillnaderna verkligen kan sticka ut, vilket gör att såserna skiljer sig markant åt.

“Jag som är uppvuxen i Norrköping är van vid en sorts sås, men det räcker med att du åker fyra mil till Linköping så har de en helt annan sort, och tycker att vi är dumma i huvudet, och vice versa”, säger Seropian.

Nu fortsätter jakten och vi kan bara konstatera att spänningen är olidlig.

Vill du läsa mer om mat och vin? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Sushi-terror drabbar Japan – flera gripna

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS