Från och med nu behöver cineaster och godisråttor hålla sig i skinnet när det kommer till inköp av biogodis. Detta sedan Biografkedjan Filmstaden förbjuder godis och snacks som inte inhandlats på plats, skriver Svenska Dagbladet.

ANNONS

Nu kan det vara färdigprasslat i biomörkret. Åtminstone för de biobesökare som väljer att ta med sig egen förtäring till Filmstadens biografer, där man infört ett förbud mot medhavd mat och dryck.

Det innebär rent praktiskt att godis, snacks och dryck måste inhandlas direkt på plats. Något som Filmstaden bekräftar och motiverar med att merförsäljning som godis och snacks är en del av företagets verksamhet.

”Det stämmer. All form av medhavd godis, läsk och annan typ av förtäring som tidigare varit acceptabel gäller inte längre”, säger Caroline Hellström, pressansvarig på Filmstaden.

Ett besked som stött på patrull och genererat i hård kritik från besvikna biobesökare, som via sociala medier ifrågasätter beslutet och undrar om Filmstaden verkligen menar allvar, skriver bland andra Aftonbladet. 

”Tondövt beslut”

Beslutet har även mött reaktioner bland dem som är verksamma inom filmindustrin. Däribland regissören Edward af Sillén, som enligt Aftonbladet refererar till godsiförbudet som ”tondövt”. Inte minst eftersom ambitionen borde vara att locka fler biobesökare efter pandemin.

En annan fråga som dykt upp bland biobesökarna är också hur Filmstaden ska se till att de nya godisreglerna efterföljs och vad som kommer hända i de fall man som besökare ändå smugglar med sig godis in i biosalongen?

Kommer inte visitera

”Ja, alltså vi kan inte visitera och det är inte tanken. Man ska ha en trevlig kväll på bion så vår personal är inte där för att visitera eller undersöka. Men ser man något är det klart att man säger att vi har de här reglerna”, säger Helena Eklund, marknadsdirektör på Filmstaden till Aftonbladet. 

ANNONS
ANNONS

Att skulle kunna att bli tal om att konfiskera medhavt godis tror Eklund inte. Hon menar också att de flesta förändringar möter en del motstånd i början och att Filmstaden därför kommer att informera sina kunder löpande om nyordningen.

Läs även: Kinderägg återkallas runt världen – kan innehålla salmonella [Dagens PS]